Home Izdvojeno Novi natječaj Europskog socijalnog fonda

Novi natječaj Europskog socijalnog fonda

PODIJELITE

Europski socijalni fond u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” raspisao je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za razvoj održivih partnerstva visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva u razvoju i provedbi programa korisnog učenja.

Cilj je poziva povećanje broja studenata sa stečenim praktičnim znanjima i vještinama za rješavanje konkretnih društvenih problema i razboj zajednice. Specifični ciljevi poziva su osnaživanje stručnih, zagovaračkih i analitičkih kapaciteta organizacija civilnog društva kroz suradnju s visokoobrazovnim ustanovama i uspostava održivih programa društveno korisnog učenja.

Prihvatljivi su prijavitelji organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, zadruge, ustanove, pravne osobe vjerske zajednice) koje djeluju u području pružanja usluga od općeg interesa (razvoj volonterstva, odgoj i obrazovanje, zdravstvene usluge, socijalna skrb, zaštita okoliša, borba protiv korupcije, suzbijanje diskriminacije, razvoj lokalne zajednice, razvoj filantropije).

Ukupna sredstva u okviru Poziva iznose 27 milijuna kuna, a po projektu se dodjeljuje od 500 tisuća do 1,2 milijuna kuna. Po pojedinom projektu intenzitet potpore može iznositi do 100% troškova, a za provedbu se osigurava i isplata predujma od 40% ugovorenog iznosa.

Prijave se podnose do 28. veljače 2017., a podrobnije informacije i prijavnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.