Home Izdvojeno Novi europski natječaj za mlade od 15 do 25 godina

Novi europski natječaj za mlade od 15 do 25 godina

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Europski socijalni fond raspisao je Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za provedbu specifičnog cilja 9.i.1 Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020″.

Osigurana su ukupna financijska sredstava u iznosu od 18 milijuna kuna, a prihvaćeni projekti sufinancirat će se u 100% iznosu ukupno prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne samouprave, kulturne ustanove i organizacije, organizacije civilnog društva. Ciljna skupina ovog Poziva su mladi u dobi od 15 do 25 godina, posebno mladi u nepovoljnom položaju, odnosno osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju; pripadnici romske i drugih nacionalnih manjina; nezaposleni, uključujući dugotrajno nezaposleni; mlade osobe koje su korisnici socijalne skrbi.

Tijelo nadležno za provedbu Poziva je Ministarstvo kulture, a projektne prijave se mogu podnositi do 28. veljače 2017. godine. Više informacija o objavljenom Pozivu možete pronaći ovdje.