Home Gospodarstvo NOVE MJERE Gospodarstvenici oslobođeni dijela naknada i poreza na potrošnju

NOVE MJERE Gospodarstvenici oslobođeni dijela naknada i poreza na potrošnju

Dio je ovo mjera iz Odluke o uvođenju mjera za pomoć gospodarskim subjektima Grada Velike Gorice pogođenim posebnim okolnostima uzrokovanim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu koja je prihvaćena na današnjoj sjednici

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Na 25. sjednici Gradskog vijeća objavljen je novi set mjera kroz Prijedlog Odluke o uvođenju mjera za pomoć gospodarskim subjektima Grada Velike Gorice pogođenim posebnim okolnostima uzrokovanim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu.

Grad Velika Gorica ima obavezu omogućiti sektoru gospodarstva lakši oporavak. “Sagledavajući sve mogućnosti i potrebe naših gospodarstvenika, predlažem ovom Gradskom vijeću set mjera koje će im omogućiti lakše poslovanje do konca ove godine.”, navode iz Grada.

Navedeni prijedlog Odluke obuhvaća:

  • oslobođenje od plaćanja komunalne naknade
  • oslobođenje od plaćanja naknade za korištenje ugostiteljskih terasa
  • oslobođenje obveze plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada do 31.12.2021. godine
  • ugostiteljskim objektima pruža se mogućnost privremenog proširenja terasa sukladno propisanim uvjetima
  • ugostitelji i obrtnici koji su obveznici poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijaliziranih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima oslobađaju se plaćanja poreza po stopi od 3% do 31.12.0221. godine

Navedena prava mogu se ostvariti podnošenjem pisanih zahtjeva prema nadležnim Upravnim odjelima. Podsjetimo, u vezi ove točke dnevnog reda je klub SDP-a održao tiskovnu konferenciju.

Mjera je prihvaćena s 24 glasa za uz jedan suzdržani glas. Kompletan Prijedlog Odluke možete pronaći u dokumentu u nastavku.

Prijedlog mjera pomoći gospodarskim subjektima GVG