Home Vijesti NOVA AKCIJA POLICIJE: Posebno će nadzirati motocikliste, mopediste i bicikliste

NOVA AKCIJA POLICIJE: Posebno će nadzirati motocikliste, mopediste i bicikliste

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa poput nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Policijska postaja Velika Gorica najavila je pojačani nadzor u prometu kod motociklista, mopedista i biciklista. Ova akcija odvijat će se 25. i 26. (utorak i srijeda) od 10,00 do 18,00 sati.

Akcija će se provesti na gradskom području grada Velike Gorice gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.“, objašnjavaju iz policije.

S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom planiranja i provođenja zadaća posebnu pozornost posvetit će prekršajima koje čine vozači bicikala. To se odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.