Home Izdvojeno Noć muzeja u Velikoj Gorici uz bogat i zanimljiv program

Noć muzeja u Velikoj Gorici uz bogat i zanimljiv program

U ovogodišnju manifestaciju uključena je i Galerija Galženica

PODIJELITE

Diljem Hrvatske će se i ove godine održati Noć muzeja, već 18. manifestacija za redom koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. Ove godine će u našem gradu u manifestaciju pod motom “Muzeji su važni!” biti uključeni Muzej Turopolja, Galerija Galženica te Spomen park 153. brigade HV u Velikoj Buni. Svi oni donose zanimljiv program za 27. siječnja koji je besplatan za posjetitelje.

Muzej Turopolja donosi bogat program od 18 do 23 sata.

  • 18-19h Stalni postav, izložba „Svije(s)t baštine“
  • 18-19h „Lektira na oko“ predstava Ane Katulić i Anite Pukanić
  • 19-20h „Dođi, vidi, izumi!“ radionica logopedskog kabineta Jezičak, za predškolski uzrast i djecu razredne nastave
  • 20-21h Koncert Umjetničke škole Franje Lučića
  • 21-22h Projekcije kratkih filmova i video spotova
  • 22-23h Koncert ansambla Jane

U Galeriji Galženica, pisali smo, bit će predstavljena monografija poznatog velikogoričkog kipara Mladena Mikulina, te svečano otvorena njegova izložba. Predstavljanje monografije počinje u 18 sati, nakon čega slijedi otvorenje izložbe i izrada zajedničkog skupnog kiparskog djela. Više o otvorenju izložbe možete pronaći OVDJE.

Spomen park 153. brigade HV u Velikoj Buni će ovog petka biti otvoren od 17 – 22 sata. Moći će se obići samostalno ili uz pratnju branitelja, sudionika Domovinskog rata, pripadnika 153. brigade, a dokumentarni film o ratnom putu bit će prikazivan svaki puni sat.