Home Izdvojeno NOĆ KNJIGE u našem gradu uz gostovanja autora, izložbu i psihoedukativnu radionicu

NOĆ KNJIGE u našem gradu uz gostovanja autora, izložbu i psihoedukativnu radionicu

Očekuje nas bogat i zanimljiv program

PODIJELITE
Foto: Ilustracija / Arhiva

Idućeg petka obilježava se jedanaesta Noć knjige, večer u kojoj svi ljubitelji čitanja mogu uživati u zanimljivim radionicama i predstavljanjima. Ovogodišnja Noć knjige organizira se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja). “Cilj ove manifestacije je skrenuti pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet. Tema ovogodišnje manifestacije je pojam slobode odnosno knjiga kao prostor slobode uz slogan “O lijepa, o draga, o slatka slobodo…”“, objašnjavaju iz Knjižnice.

Otvorenje manifestacije uz književne susrete

I ove godine u manifestaciji sudjeluje Gradska knjižnica Velika Gorica s bogatim i zanimljivim programom. Početak i otvorenje Noći knjige u Velikoj Gorici obilježit će književni susreti s Innom Moore te Tomislavom Šovagovićem. Književni susret s Inom Špiček koja je poznatija pod pseudonimom Inna Moore održat će se u 18 sati, a s Tomislavom Šovagovićem u 20 sati.

Inna Moore je autorica brojnih ljubavnih romana koji osvajaju čitatelje u Hrvatskoj i regiji. Na susretu će otkriti kako napisati ljubavni roman, gdje potražiti inspiraciju i ono najvažnije, kako pronaći put do srca čitatelja.

Tomislav Šovagović poznato je ime čitateljima, a ovom prilikom moći ćemo više saznati o njegovim najnovijim naslovima – Kad narastem bit ću Dražen, Rudnik čvaraka 2 i Spremište Trešnjevka.

Predstavljanje slikovnice, izložba i psihoedukativna radionica

Foto: Kronike Velike Gorice

Za vrijeme manifestacije pa sve do 30. travnja će u knjižnici Galženica biti postavljena izložba “Knjiga kao prostor slobode”. Riječ je o izboru mudrih izreka o slobodi velikih mislilaca te izbor pjesama i ulomaka iz djela poznatih književnika uz dekorativne vizuale.

U ponedjeljak, 25. travnja će se u Parku dr. Franje Tuđmana (ili na dječjem odjelu ako će biti lošije vrijeme) održati predstavljanje slikovnice našeg sugrađana Tome Vega “Lukasova plesna pustolovina”. Slikovnica prati dječaka Lukasa u njegovoj plesno-sportskoj karijeri te je inspirirana istinitim događajima. Sama priča uči o ljepoti plesa, važnosti prijateljstva, ali i o toleranciji, razumijevanju, podršci i ustrajnosti.

Istog dana će se u 18 sati održati psihoedukativna radionica za koju je potrebna obavezna prijava. Psihoedukativnim predavanjem “Učimo glumeći” prikazat će se važnost dramskog odgoja u radu s djecom. Osnovni način provođenja dramskog odgoja je dramska igra koja je vrlo korisna i zanimljiva jer ono što djeca u igri nauče najlakše i najduže pamte. Nakon predavanja slijedi radionica na kojoj će sudionici upoznati dramske igre i tehnike koje im mogu biti korisne u radu s djecom. Voditeljica radionice je Blaženka Mavrić Vadlja, prof. hrvatskog jezika i pedagogije, dipl. bibliotekar i dramski voditelj. Prijave na radionicu su na broj telefona 01/6260-689.