Home Izdvojeno Noć knjige u Gorici ove godine uz glazbu

Noć knjige u Gorici ove godine uz glazbu

PODIJELITE

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica u srijedu će se obilježiti uz knjigu – i glazbu – pod nazivom „Knjigom do glazbe“.

– Nacionalnom manifestacijom Noć knjige afirmira se ljubav prema knjizi i čitanju. Želimo oči javnosti usmjeriti na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima u svrhu promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva – poručili su iz Gradske knjižnice.

BOGAT KNJIŠKO-GLAZBENI PROGRAM

Nakon tradicionalnog uvoda u Noć knjige uz nastup Folklornog ansambla Turopolje, predstavit će se dva knjiško-glazbena projekta. Učenici Osnovne škole Pokupsko predstavit će, i na tradicionalnim instrumentima odsvirati, glazbenu baštinu Pokuplja koju su prikupili u okviru projekta „Tradicija Pokupskoga kraja“, a pjesnikinja, profesorica hrvatskog jezika i pjevačica Nina Selman Hrvatić predstavit će e-knjigu „Slikarstvo – nijema glazba“ i web projekt „Sinestezija“, koji spaja pjesništvo, slikarstvo, fotografiju, glazbu i izgovorenu riječ.

PONEŠTO I ZA DJECU

Na matineji u Dječjem odjelu najmlađi posjetitelji mogu sudjelovati u književno-glazbeno-likovnoj radionici „Slikanje glazbe – stvaranje priče“. Noć knjige zatvorit će nastup ženskog zbora „Čipkice“. Djevojke koje pjevaju tradicionalnu glazbu bez granica, a nastupile su i u televizijskoj emisiji „Do posljednjeg zbora“, za ovaj nastup pripremaju i jednu od vokalno najtežih pjesama do sada. No, o kojoj se pjesmi radi za sada ostaje tajna.

NAGRADE NAJBOLJIMA U KVIZU

Svi posjetitelji Noći knjige mogu sudjelovati u glazbenom kvizu „Glazbom do knjige“ i to tako da ispune kratki kviz upitnik kojim mogu provjeriti svoje poznavanje glazbe, te osvojiti tri vrijedne nagrade: dvije karte za koncert, glazbenu knjigu i jednogodišnje članstvo u knjižnici.