Home Kultura Noć kazališta ostala u lijepom sjećanju

Noć kazališta ostala u lijepom sjećanju

PODIJELITE

Velikogoričani u Noći kazališta nisu skrivali svoje oduševljenje predstavom u vlastitoj produkciji Scene „Gorica“ „I živjeli su sretno“, redateljice Nine Horvat. Dupkom puna dvorana Gorica uživala je u kazališnom komadu koji pokazuje kako između bajke i stvarnosti postoji drastična razlika te da je stvarnost puno okrutnija. Publika se nasmijala do suza, a istovremeno je bila potaknuta na razmišljanje o tome što je sreća javno eksponiranih likova, a što tek dobro skrojeni PR i novinarska pompa i postoji li ljubav uopće. 

unutra

Umjetnička voditeljica kazališta Scena „Gorica“ i akademska glumica Ines Bojanić publiku je podsjetila na sve predstave koje su tijekom ove godine izvedene u vlastitoj produkciji te je najavila predstavu „Romanca o tri ljubavi“ koja će biti premijerno prikazana povodom Dana Grada Velike Gorice.

Scena „Gorica“ je kazališnu noć upotpunila i izložbom arhivskih kostima, koja je na lutkama tijekom subote bila postavljena u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Ulaz za sve koji su došli pogledati predstavu i izložbu bio je besplatan jer su kazališta na svoj dan svima širom otvorila svoja vrata i to u čak 36 hrvatskih gradova. Cilj ove manifestacije posvećene scenskim i izvedbenim umjetnostima jest potaknuti kazališno stvaralaštvo te ostvariti novo i drugačije zajedništvo kazališne publike i kazališnih umjetnika, a u njoj već petu godinu za redom sudjeluje i Gradsko kazalište Velika Gorica – Scena „Gorica.“

[print_gllr id=4453]