Home FOTO VIJEST NK Mraclin svečano obilježio 90. godišnjicu uz pregršt emocija, film i predstavljanje...

NK Mraclin svečano obilježio 90. godišnjicu uz pregršt emocija, film i predstavljanje monografije

'Nogometni klub nama u Mraclinu znači sve! Naša najveća ljubav, veselje kad smo pobjeđivali ali i tuga kad smo gubili'

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

NK Mraclin, jedan od najstarijih nogometnih klubova turopoljskog kraja, ove godine obilježava 90. godišnjicu postojanja. Tim povodom jučer je u prostorijama PPS Galekovića svečano obilježen veliki jubilej.

Zadovoljni smo dosadašnjim radom nogometnog kluba. Smatram da imamo dovoljno selekcija u Klubu i da jako dobro radimo, no htjeli bismo sve to još dodatno pojačati. Seniorska ekipa nam je izvrsna. Što se infrastrukturnih radova tiče, s brojem ljudi koji rade oko Kluba i volonterima sredina smo koja zaista može biti sretna sa svime. Večer je protekla emotivno, prisjetili smo se i naših nogometnih navijačkih legendi te mladih dečkiju koji nažalost više nisu među nama, a puno su radili u našem klubu. U spomen svima njima drago mi je da je svečanost prošla u redu i nadam se da se vidimo za stotu obljetnicu – ističe Goran Vukašinec, predsjednik NK Mraclina.

Obljetnici je nazočio i zamjenik gradonačelnika Neven Karas, koji im je ovom prigodom uputio čestitke uz želje da nastave raditi kao do sada.

Kad sam vidio dečke u bijelim košuljama – mladu upravu, znači da je to poprilično vitalan put za jednog 90-godišnjaka. U Mraclinu imaju čak dva nogometna igrališta koja su redovito održavana i na kojima se često odigravaju utakmice. Jedino što im mogu zaželjeti je još 90 uspješnih godina djelovanja – kazao je Neven Karas, zamjenik gradonačelnika.

Prikaz filma o povijesti Kluba, predstavljanje monografije i dodjela priznanja

Prisutni su imali prilike pogledati polusatni film o povijesti NK Mraclina, nakon kojeg je bila predstavljena i monografija o NK “Mraclinu”. Riječ je o je bogato ilustriranoj knjizi s preko 360 stranica gdje su kronološki opisane sve sezone od 1999. do 2022. godine, čiji je autor Vitomir Štuban.

I ja sam dijete ovog Kluba. Počeo sam igrati još davne ’79. godine, prošavši sve generacije u klubu od pionira do veterana. Početkom 21. stoljeća sam uz prijatelja Davora Štubana, koji nažalost više nije među nama krenuo sam u svijet medija. Sjećam se da sam nakon jedne promocije počeo skupljati materijale kako bih izdao sljedeću monografiju. Prva namjera mi je bila izdati ju za 100. obljetnicu, no odlučio sam se požuriti prošle jeseni. Monografija je nakon nešto više od šest mjeseci konačno ugledala svjetlo dana. S ovom svečanom sjednicom počinje moja sljedeća monografija narednih deset godina kako bih za 100. obljetnicu objavio novo izdanje – kazao je Vitomir Štuban, autor monografije.

Održana je dodjela priznanja i zahvalnica udrugama te zaslužnim pojedincima, među kojima je i Marijan Galeković, koji se ovom prigodom prisjetio lijepih trenutaka u Klubu. Svojevremeno je i sam igrao na poziciji centra.

Nogometni klub nama u Mraclinu znači sve! To nam je oduvijek bila najveća ljubav, veselje ali i tuga kad smo gubili. Simbolizira ga druženje, dobra ekipa i zajedništvo. Ponosan sam što nakon toliko godina i dalje funkcionira na čelu s novom mladom upravom koja uz nas može napraviti puno više. Svojevremeno sam i sam igrao u klubu. Sjećam se jedne utakmice kad sam zabio pet golova, no puno je tu lijepih doživljaja i jako mi je teško izdvojiti još neki. Priznanje i plaketa koju sam dobio znači mi puno. Prije svega iza njega stoji moj trud i ljubav prema Klubu – rekao nam je gospodin Marijan Galeković.

Galerija fotografija