Home Kultura Niste vratili knjige u knjižnicu još od školskih dana? Evo kojeg datuma...

Niste vratili knjige u knjižnicu još od školskih dana? Evo kojeg datuma ih možete vratiti za samo 50 kuna

Ako vam se na policama krije pokoja lektira ili knjiga koja je zaradila veliku zakasninu, možete je vratiti uz djelomični oprost i ponovno postati aktivni član knjižnice

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica i ove godine provodi akciju “Knjige u zakasnini vrati, samo 50 plati!” u sve tri knjižnice. Riječ je o akciji djelomičnog oprosta zakasnina. “Tog dana omogućit ćemo dužnicima koji su u velikim zakasninama da vrate knjige uz jedinstven iznos zakasnine koji samo na taj dan iznosi 50,00 kuna. Tako ćemo omogućiti korisnicima kojima je zbog naraslih iznosa dugovanja za nevraćene knjige bila blokirana daljnja posudba da uz ovaj simboličan iznos ponovno postanu aktivni članovi Gradske knjižnice Velika Gorica.”, objašnjavaju iz Knjižnice.

Akcija će se održati u utorak, 13. prosinca na Svetu Luciju i Dan Grada Velike Gorice. Svi korisnici na taj dan, u radnom vremenu Knjižnice od 8 do 19:30 sati, mogu vratiti sve knjige koje duguju uz djelomičnu naplatu zakasnine, i to u sva tri odjela Knjižnice – Središnjem odjelu za odrasle, Dječjem odjelu te Područnoj knjižnici Galženica, uz napomenu da knjige treba vratiti u lokaciju u kojoj su posuđene.

“Korisnike koji iz bilo kojeg razloga knjigama jednostavno ne mogu ući u trag, molimo da se taj dan ipak osobno ili telefonski jave u knjižnicu kako bismo problem riješili na obostrano zadovoljstvo.”, govore iz Knjižnice.

Korisnicima koji ne duguju knjige, nego imaju blokadu zbog prethodno nepodmirenih zakasnina, također će djelomično biti oproštena dugovanja ukoliko to na taj dan zatraže u knjižnici osobno ili putem telefona.