Home Gospodarstvo Nikola Tretinjak iz Bapča za sada vodi u izboru za najboljeg poljoprivrednika

Nikola Tretinjak iz Bapča za sada vodi u izboru za najboljeg poljoprivrednika

Nikola za sada ima 24% glasova čime čvrsto drži prvu poziciju ispred Marijana Balića iz Vukovarsko-srijemske županije koji ima 19%.

PODIJELITE

I ove godine europarlamentarka Marijana Petir uz pokroviteljstvo Jutarnjeg lista organizira izbor za najboljeg poljoprivrednika, a koji je sad ušao u završnu fazu. Stručni ocjenjivački sud odabrao je deset najboljih među koje je ušao i Nikola Tretinjak, 23-godišnji mladić iz Bapča. ..

Većina njegovih vršnjaka rekla bi da mladi poljoprivrednik Nikola Tretinjak (23) ima život iz noćne more. Budi se svako jutro oko 3.30. Odmah nakon jutarnje higijene ulazi u kombi i vozi svježe povrće na veletržnicu, a potom mamu na Dolac, gdje će njihove proizvode prodavati dugogodišnjim mušterijama.

Pomogne joj izložiti povrće, a onda vozi ambalažu doma. Prije dolaska radnika mora napraviti plan rada za taj dan i pripreme za njih. Tek tada zapravo počinje njegov radni dan, navodnjavanje plastenika, priprema zemlje, održavanje strojeva, kultiviranje, sadnice kelja, zelene salate, mrkve, mladog luka čekaju na njega.

Oko 10 već se javljaju iz trgovačkih centara s korekcijama narudžbi, pa Nikola mora biti spreman svakom nadopuniti zalihe. Onda mora naći vremena za papirologiju, pisanje ponuda, računa i otpremnica. Nakon toga odlazi na Dolac po mamu, pa se vraća na polje, opet zalijevanje, kultiviranje i drugi poslovi. Usput obavi jedan ili dva obroka, navečer se istušira oko 22 sata, upali TV koji mu je u službi noćne lampice, tek da nakon gašenja sobnog svjetla ima polumrak po kojem će sigurno doći do kreveta. Čak i da hoće, ne može dulje držati oči otvorenima, tijelo se tada, kaže nam, samo gasi.

Cijeli razgovor pročitajte ovdje, a za Nikolu možete glasovati ovdje.