Home Crna Kronika Nervoza na cesti rezultirala prometnom nesrećom: Evo što se dogodilo i zašto...

Nervoza na cesti rezultirala prometnom nesrećom: Evo što se dogodilo i zašto se 65-godišnjak zabio u vozačicu

Prije nesreće se kraće vrijeme vozio paralelno s oštećenom te gestama izražavao uzrujanost

PODIJELITE

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ na štetu 36-godišnjakinje i 52-godišnjaka.

Sumnja se da je 65-godišnjak 5. srpnja 2023. godine oko 15.20 sati na državnoj cesti D-30 između Domovinskog Mosta i mjesta Selnica Šćitarjevska i Kobilić, tijekom upravljanja osobnim automobilom marke Mitsubishi zagrebačkih registarskih oznaka, velikom brzinom prišao stražnjem dijelu osobnog automobila marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 36-godišnjakinja i u kojem se kao suvozač nalazio 52-godišnjak, a koja se kretala u istom smjeru lijevom prometnim trakom. Tada je osumnjičeni muškarac obišao osobni automobil marke Škoda Octavia i kraće vrijeme se vozio paralelno s oštećenom te gestama izražavao uzrujanost.

Osumnjičeni 65-godišnjak se u jednom trenutku ponovo vozilom pokušao se vratiti u lijevu prometnu traku ispred vozila kojim je upravljala oštećena 36-godišnjakinja, ali u tome nije uspio zbog nedovoljnog razmaka između vozila kojim je upravljala 36-godišnjakinja i vozila koje se nalazilo ispred nje. Potom je na dionici ceste između Kobilića i Rakarja, naglo skrenuo u lijevu traku i vozilom udario u osobni automobil Škoda Octavia kojim je upravljala oštećena koja je naglim skretanjem ulijevo udarila u rubni kamen ceste da bi potom ispravila vozilo i isključila se iz prometa. Osumnjičeni muškarac se udaljio s mjesta događaja, međutim, policijski službenici su ga nedugo nakon događaja priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 65-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.