Home Sport Nenad Črnko imenovan novim dopredsjednikom HNS-a

Nenad Črnko imenovan novim dopredsjednikom HNS-a

Velikogorički nogomet nikad do sad nije imao čovjeka na ovakvoj funkciji u nacionalnom nogometnom savezu!

PODIJELITE
Foto i izvor: HNK Gorica/web

Marijan Kustić postao je novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a na Skupštini HNS-a, održanoj jučer u hotelu Westin. Imenovano je pet dopredsjednika među kojima je i predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

– Ovo nije veliko priznanje samo meni osobno, nakon što sam 22 godine kontinuirano u nogometu, nego i županijskom nogometnom savezu, na čijem sam čelu, a ni velikogorički nogomet nikad do sad nije imao čovjeka na ovakvoj funkciji u nacionalnom nogometnom savezu. Svim srcem ću se dati u funkcioniranje, rad i organizaciju HNS-a, prvenstveno u interesu hrvatskog nogometa – rekao je Nenad Črnko.

Prvenstvena uloga predsjednika HNK Gorice i dalje će biti organizacija kluba, na čijem je čelu svih 12 godina.

– Ono na čemu inzistiram u funkcioniranju Gorice, a tako se svi mi i ponašamo u upravi, jest da svi budemo čvrsto na zemlji. Znamo da Gorica spada u, recimo to tako, vrh sredine hrvatskog nogometa, ne zamaramo se time da bismo u ovom trenutku trebali biti ispred Dinama, Osijeka, Hajduka i Rijeke. S druge strane, ambicija kluba je biti što više na tablici, izboriti se za Europu i iskoristiti pogreške velikih klubova, što smo u prošloj sezoni uspijevali. Jako je bitno i da kroz dobre igre i rezultate pokušavamo promovirati mlade igrače. Nemojmo zaboraviti da smo u prošloj sezoni izbacili igrače poput Špikića, Krizmanić i Babeca, koji su bili i U-21 reprezentativci, a Lovrić je postao A reprezentativac, kazao je Črnko.

Dodao je i kako su posljednjih mjeseci poprilično pomladili momčad HNK Gorice.

– Okosnica momčadi ostala je ista. Imamo niz kvalitetnih mladih igrača, pri čemu prvenstveno mislim na Mitrovića, Šrolera, Fruka, došao nam je i Niko Janković iz Dinama… Uvjeren sam da će kroz dobar i kvalitetan rad u Gorici netko od njih iskočiti i za nas je to najvažnije. Želimo biti stabilni, izbjeći borbu za ostanak i pokušati iskočiti na tablici što je više moguće, što više zapariti velikima, pa kroz sve to profilirati mlade igrače.