Home Kultura Nedjeljno popodne uz smijeh i pouke: “Čarobnjakov učenik” stiže u Dvoranu Gorica

Nedjeljno popodne uz smijeh i pouke: “Čarobnjakov učenik” stiže u Dvoranu Gorica

Prema istome tekstu Disney studio je svojevremeno snimio i animirani film

PODIJELITE
Foto: POUVG

U nedjelju, 14. siječnja 2024., s početkom u 17 sati, Dvorana Gorica će biti domaćin predstave Scene Gorica “Čarobnjakov učenik. Namijenjena djeci od tri godine pa naviše, predstava će pružiti suvremenu interpretaciju klasične bajke J. W. Goethea, poznate pod istim nazivom.

Dramaturginja Dora Delbianco i redateljica Ivana Peroš pažljivo su prilagodile priču, naglašavajući važnost učenja, marljivosti te istražujući posljedice neznanja i lijenosti. Radnja prati nespretnog šegrta Fricla, koji uči zanat kod čarobnjaka Vilibalda. Čarobnjak Vilibald uživa u dvorskom životu te šalje Fricla na razne zadatke, no stvari izmaknu kontroli kada čarobnjak otputuje, a Fricl počne eksperimentirati s čarobnim formulama, što dovodi do smiješnih i kaotičnih situacija. Prema istome tekstu Disney studio je svojevremeno snimio i animirani film.

Glumačku postavu predvode Vedran Komerički u ulozi Čarobnjaka Vilibalda i Danijel Radečić kao Šegrt Fricl. Scenografkinja Vesna Režić stvorila je svijet na pozornici, dok je Emina Kušan zadužena za kostime. Autor glazbe za predstavu je Igor Karlić, a oblikovanje svjetla povjereno je Martinu Šatoviću.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 5 EUR ili 37,67 kn. Ova predstava pruža kombinaciju humora i poučnih elemenata, te je prilika za uživanje u izvedbi koja će zabaviti i najmlađu publiku. Svi zainteresirani mogu kupiti ulaznice OVDJE i doživjeti čaroliju “Čarobnjakovog učenika” u Dvorani Gorica.