Home Izdvojeno NE PROPUSTITE! Velika Gorica ponovo prijestolnica glazbe!

NE PROPUSTITE! Velika Gorica ponovo prijestolnica glazbe!

PODIJELITE

Velika Gorica će početkom svibnja ponovno na nekoliko dana postati prijestolnica glazbe. Od 4. do 7. svibnja održava se 17. Velikogorički brass festival koji za cilj ima senzibilizaciju javnosti za limena puhačka glazbala i educiranje publike o vrijednosti ozbiljne glazbe. Pučko otvoreno učilište koje je organizator ove glazbene manifestacije, nastavlja tradiciju dovođenja vrhunskih domaćih i svjetskih umjetnika koji će zasigurno oduševiti publiku svojom virtuoznošću i bogatim glazbenim iskustvom.

Ovogodišnji VG Brass donosi raznovrsne žanrove. Bit će tu svega, komorne glazbe, jazza, swinga, suvremenih evergreena i moderne glazbe. Za otvaranje Festivala zaduženi su sve redom domaći izvođači, pa će u Dvorani Gorica 4. svibnja nastupa Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica uz goste Vandu Winter i Gorana Kovačića.

Program je, kao i uvijek, pomno biran, a detalje i raspored možete saznati OVDJE.

U okviru ovogodišnjeg Brassa bit će organizirane i radionice za studente i polaznike glazbenih škola. Radionice će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, 6. svibnja, od 9:00 do 15:00 sati, a uplatiti se mogu od 11. 4. do 28. 4. putem webshopa ili na blagajni Učilišta. Uz radionice, svi zainteresirani moći će na prezentaciji instrumenata razgledati limena puhačka glazbala i usnike.

Glazbena čarolija uskoro počinje, pridružite se!