Home Izdvojeno Ne daj se, Ines: Mala iz Rakarja uzela europsku broncu!

Ne daj se, Ines: Mala iz Rakarja uzela europsku broncu!

Na Europskom prvenstvu u ruskom Sočiju Ines Grdenić (18) osvojila je brončanu medalju u konkurenciji mlađih seniorki. Preostali Goričani koji su sudjelovali na EP-u ovaj se put vraćaju bez medalje

PODIJELITE

Odavno je Ines Grdenić, 18-godišnja karatistika iz KK Velika Gorica, ponajbolja gorička sportašica. Redovna je na svim dodjelama godišnjih sportskih nagrada u našem gradu već nekoliko posljednjih godina, a bit će tako opet. Godina je tek počela, a sjajna Ines već je napravila rezultat za pamćenje. Na Europskom prvenstvu u ruskom Sočiju osvojila je brončanu medalju u konkurenciji mlađih seniorki do 50 kg!

Kao što smo mi već navikli na njezine medalje i uspjehe, tako se i ona na pobjedničkim postoljima osjeća kao doma. Poznavajući ovu iznimnu djevojku iz Rakarja, možemo zaključiti da će ona biti čak i pomalo nezadovoljna što je osvojila “samo” broncu, no ovo je bez ikakve dvojbe čudesan uspjeh. Ovu brončanu medalju priložit će obiteljskoj kolekciji, u kojoj je više od 250 medalja koje su osvojili ona i njezin brat Alen, s tim da ova svakako spada među najvrijednije.

Kao karatistica s renomeom čak i u europskim razmjerima, Ines je u prvom kolu EP-a u Sočiju bila slobodna, da bi u drugom kolu pobijedila Claver Logan iz Škotske sa čistih 3-0. Protiv Nizozemke Nade El Attar u sljedećoj rundi bilo je posebno teško, budući da u cijelome meču nije bilo bodova, pa je Ines do pobjede došla nakon sudačkog preglasavanja. Polufinale je donijelo ogled sa Španjolskom Nadijom Morales Gomez, u kojem Ines nije mogla napraviti ništa više od časnog poraza. U repasažu, meču koji joj je na koncu i donio medalju, Ines je pobijedila Makedonku Draganu Mangovsku. Bravo, Ines!

Na istom EP-u bili su i Igor Vrban, Mia Mijović i Petar Orešković, također predstavnici našega kluba. Vrban je kategoriji iznad 76 kg upisao po jednu pobjedu i poraz, dok su Mia (-48 kg) i Petar (-61 kg) poraženi u prvom kolu.

S našim natjecateljima u Sočiju je bio i Goran Živković, glavni trener u KK Velika Gorica, ali i hrvatski izbornik, što znači da je naš grad bio itekako zastupljen u dalekoj Rusiji, na ovako važnom turniru.