Home Gospodarstvo “Nastavljamo jednakim intenzitetom”: Asfaltirano oko 10 kilometara prometnica u Velikoj Mlaki i...

“Nastavljamo jednakim intenzitetom”: Asfaltirano oko 10 kilometara prometnica u Velikoj Mlaki i na bregima

Vrijednost radova je preko milijun eura

PODIJELITE

Proljeće je vrijeme za radove, a to pokazuju i nova stanja prometnica diljem okolice grada. Danas su gradonačelnik Krešimir Ačkar i suradnici obišli teren od Velike Mlake pa sve do Ključić brda. “Punim kapacitetom poboljšavamo infrastrukturu prometnica. Ukupno se radi o uređenju oko 10 kilometara u vrijednosti preko milijun eura. Zahvaljujemo predstavnicima mjesnih odbora, stanovnicima na strpljenju i predanim djelatnicima koji rade i vikendom. Nastavljamo jednakim intenzitetom jer samo u ovoj 2023. je asfaltirano više prometnica nego ikada u četverogodišnjem mandatu.”, ističe s terena gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Prva postaja bila je Velika Mlaka gdje je pet ulica dobilo novo ruho. Za dio Ulice I.G. Kovačića od Ulice V. Mačeka do Ulice Dolenec te od Zamlačke do Ulice V. Mačeka vrijednost radova je ukupno nešto viša od 160 tisuća eura.

Velika Mlaka

Ukupno se radi o malo više od kilometra ceste na kojoj su izvedeni radovi asfaltiranja. Osim toga su asfaltirana Štefanova ulica, prilaz Zagrebačkoj cesti te Ulica Josipa Kovačića. Ukupna duljina je 1.220 metara, a vrijednost malo više od 82,028 eura s PDV-om.

Ilija Miličević, predsjednik Mjesnog odbora Velika Mlaka istaknuo je da ovo uređenje mjesta mnogo znači za mještane: “Proširene su, bolji je asfalt, bolje je sve. Ljudi su zadovoljni, nakon dugo vremena smo dobili nove ulice koje su čekale obnovu.”, navodi.

Uređene ulice na bregima

Šiljakovina

Mještanima na bregima uređeno je gotovo šest i pol kilometara prometnica. U Šiljakovini su uređene ulice Ivana i Đure Bukovića te dio ulice Ivana Šabana u ukupnoj duljini od 2.400 metara, Ulica Brune Bušića  u duljini od 120 metara te ulica Dolenec u duljini od 350 metara.

Gradonačelnik ističe kako do sada nije bilo toliko investicija u Šiljakovini kao do sada. “Nakon oproštajne građevine i uređenja groblja, danas svjedočimo preasfaltiranju tri ulice. Želimo istaknuti da ćemo nastaviti s ulaganjem u sva naselja u Velikoj Gorici i ovim ritmom radova kako bi imali sve ljepše naličje nego prije dvije godine.”, navodi i pohvaljuje Mjesni odbor koji pokazuje kako vole svoje mjesto te ističe kako bregi postaju sve poželjnije mjesto za život s vrtićima, te sportskim i raznim sadržajem te da će se truditi i dalje ispunjavati zahtjeve i rješavati sve tekuće probleme.

Iz Mjesnog odbora Šiljakovina zahvaljuju na svim ulaganjima: “Stvarno hvala na trudu jer ćemo kroz ovu godinu izgledati drugačije nego prije. Ovo je jedna od najprometnijih ulica stoga nam je bilo jako bitno da se asfaltira i uredi iz derutnog stanja.”

U Maloj Buni uređena je Mikulinova ulica u duljini od 600 metara dok su u Velikoj Buni novo ruho dobile Ulice Filipovići u duljini od 1200 metara te Ulica T.P.O do Podvorničke u duljini od 1.500 metara. Za vikendaše i mještane asfaltiran je i dio Ključićke ceste u duljini od 1.500 metara. Ukupna vrijednost radova uređenja cesti na bregima je oko 844 tisuće eura.

“Asfaltirane su gotovo sve kritične prometnice na području mjesta i ono što je bilo najvažnije. Najavio bih i da imamo u planu ove godine asfaltirati glavne ceste u Krušaku, a nakon čega će doći i poprečne.”, zaključuje predsjednik Mjesnog odbora Velika Buna, Marko Đurašin.