Home Kultura Nastavljaju se književni susreti “Čitanje bez korica”

Nastavljaju se književni susreti “Čitanje bez korica”

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica nastavlja s ciklusom književnih događanja “Čitanje bez korica”. Riječ je o programu književnih susreta koji predstavlja Velikogoričane koji pišu, za sada, izvan korica. Tekstovi im nisu objavljeni, ali to ih ne sprečava u stvaranju. Na ovom predavanju, u petak, 26. svibnja u 19 sati možete čuti o čemu pišu, ali i zašto im je pisanje važno.

– Ovoga puta predstavit ćemo Radionicu pisanja priče za mlade koja se od veljače do travnja odvijala u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica. Program je bio namijenjen mladima srednjoškolskog uzrasta od 15 do 18 godina, a radionicu je vodila velikogorička književnica i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Jasminka Tihi Stepanić – poručili su iz Knjižnice.

Šest polaznica radionice na ovom će susretu pokazati ponešto od onog što su naučile tijekom radionice – o procesu pisanjainspiraciji, kako graditi priču, ali i o tome kako pisac zapravo piše uvijek i gdje god se zatekne jer sve što vidi oko sebe može pretvoriti u priču! Voditeljica radionice Jasminka Tihi Stepanić reći će više o konceptu radionice i o tome kakva znanja može steći onaj tko se odluči na sudjelovanje u sličnom programu.

Djevojke će predstaviti i malu brošuru u kojoj su okupljene priče nastale tijekom trajanja radionice te pročitati svoje kratke priče.

– Pozivamo Vas da ih podržite i da kroz druženje saznate sve o radionicama pisanja. Jer, tko zna – možda i u Vama čuči budući pisac! – pozvali su iz Knjižnice.