Home Crna Kronika Napustila nas je velikogorička književnica Zorica Krznar Blagec

Napustila nas je velikogorička književnica Zorica Krznar Blagec

Obitelji i prijateljima izražavamo sućut i pozdravljamo je aforizmom iz njene knjige Vedra nota: "Ne uzimajte k srcu ono što treba dati od srca". Počivala u miru Zorice

PODIJELITE

Najvjernija posjetiteljica svih velikogoričkih događaja, izložbi, koncerata i predavanja, svima rado viđen gost Zorica Krznar Blagec napustila je ovaj svijet. Krznar Blagec bila je velikogorička književnica, aforistica i pjesnikinja koja je u Biblioteci Albatros objavila djela Odolijevanja i Vedra nota, a uz to je bila autorica brojnih pjesama, epigrama i drugih zapisa koje je pisala od 1984. godine. U našem gradu nije bilo događaja na kojem je nije bilo, uvijek je vjerno pratila i voljela svoju Veliku Goricu. Krznar Blagec rođena je 1936. godine.

Dirljivim riječima od nje se opraštaju Pučko otvoreno učilište i Knjižnica Velika Gorica na čijim je događanjima bila gotovo svakodnevno. “Velikogorička legenda, uvijek svoja, originalna i posebna, svima će nam ostati u trajnom sjećanju. U ime ravnateljice i svih djelatnika Gradske knjižnice Velika Gorica želimo joj mir i spokoj na nekoj od nebeskih livada posutoj njezinim omiljenim tratinčicama.”, pišu iz Knjižnice Velika Gorica.

*Video “Crtice iz života” Zorice Krznar Blagec 

Iz Pučkog otvorenog učilišta navode da im je bila uvijek čast surađivati s njom. “Neizmjerno će nam nedostajati jer je bila najvjerniji posjetitelj naših programa. Znamo da bi već danas bila u POU Velika Gorica na sajmu knjiga, u kinu, sutra na predavanju, izložbi, koncertu i u kazalištu. Zorice, hvala za svaki dolazak, za svaku pohvalu, ali i kritiku, za svaki savjet…Počivala u miru!”

Obitelji i prijateljima izražavamo sućut i za kraj ostavljamo jedan aforizam iz njene knjige Vedra nota: “Ne uzimajte k srcu ono što treba dati od srca”. Počivala u miru Zorice.