Home Izdvojeno Nakon prvog dijela prvenstva odbojkaši Gorice prvi na tablici

Nakon prvog dijela prvenstva odbojkaši Gorice prvi na tablici

PODIJELITE

U vikend utakmici 1.A Hrvatske odbojkaške lige u drugoj skupini OK Gorica slavila je protiv prvoplasiranog MOK Šibenika s 3:0 u setovima (27:25, 25:22, 25:21) i tako je prije formiranja četiri skupine za ulazak u doigravanje za prvaka države završila na prvome mjestu. Ovo je treća ovogodišnja, ali i treća uzastopna pobjeda Goričana i njihovog novog trenera Nikole Juga.

odbojkasi1

– Išli smo u Šibenik s vjerom da ih možemo iznenaditi, znali smo da se individualno ne možemo nadmetati s njima, stoga sam imao par taktičkih zamisli koje su dečki kompletno poštovali. Ipak, ključ pobjede je bio iznimno velik postotak savršenog prijema i igra u polju. Iako smo i ovaj put imali manje oscilacije u svakome setu, pobjeda je potpuno zaslužena – kazao je Jugo te dodao kako je Gorica u svakome setu vodila, a samo je u prvom setu u jednom kraćem dijelu dovedeno u pitanje tko će ga osvojiti. No, u ostala dva seta Goričani su rezultat i tijek igre držali u svojim rukama. Ovo je bila još jedna pobjeda cijele ekipe.

– Stvarno bih bilo nepošteno prema ekipi da izdvojim nekog igrača, u svakoj dionici iskočio bi neki pojedinac, ali generalno bila je to ekipna pobjeda – dodao je Jugo koji s ekipom od večeras, nakon dva dana odmora, nastavlja s treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu koju će Goričani ponovno igrati sa Šibenikom. Naime, prvi je dio prvenstva završen i formirale su se četiri skupine po četiri momčadi. U njima se prenose bodovi utakmica momčadi iz prvog dijela prvenstva, a u drugom dijelu će se igrati ponovno dvokružni sistem.

Goričani će tako ponovno odigrati po dvije utakmice s MOK Šibenikom, OK Zadrom i OK Centurionom iz Pule koji je u posljednjem kolu izborio ulazak u treću skupinu. Prema pravilniku Hrvatskog odbojkaškog saveza najbolje dvije momčadi u trećoj skupini igrat će u doigravanju za prvaka Hrvatske. Te će dvije momčadi također sljedeće sezone igrati u prvoj jakosnoj skupini 1.A HOL.

No, o tome se u OK Gorici još nikako ne razmišlja, sada su svi igrači, ali i trener fokusirani na utakmicu s MOK Šibenikom koja se igra ove subote s početkom u 16 sati u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani.