Home Sport Nakon gotovo dva sata igre Šibenčani pobijedili OK Goricu s 2:3 u...

Nakon gotovo dva sata igre Šibenčani pobijedili OK Goricu s 2:3 u setovima

PODIJELITE

U sedmom kolu 1.A Hrvatske odbojkaške lige druge skupine u Velikoj Gorici odigrana je utakmica prvoplasiranog MOK Šibenika i OK Gorice. Nakon dva sata igre bolji su bili Šibenčani s 2:3 u setovima (26:24, 23:25, 25:16, 20:25, 12:15). Utakmica je u svakom svom dijelu bila izrazito zanimljiva i prepuna izvrsnih odigravanja, a svaki je set, izuzev trećeg kojeg je bez većih poteškoća dobila Gorica, do samoga kraja bio neizvjestan.

odbojka1

– Igrali smo relativno dobro, ali vidi se da smo neiskusni za ovakvu igru i puno osciliramo i radimo puno pogrešaka, pogotovo u ključnim trenutcima, na početku i na kraju seta. Tako je bilo i u petom setu. Počeli smo s 0:3 i nakon 12:12 sve je završilo 12:15 za protivnika – istaknuo je trener OK Gorice Jurica Antić. Slična je situacija bila i kod gostiju iz Šibenika, puno grešaka na servisu te u obrani, ali kod njih je ipak prevagnulo iskustvo starijih igrača.

– Oni su malo mlađi od nas, ali imaju i starije igrače u ekipi dakle nekakva je mješavina mladosti i iskustva. Uđu i oni u crnu rupu i često osciliraju, ali mislim da je to ipak zbog njihovog južnjačkog mentaliteta – rekao je Antić te dodao kako je ovom utakmicom završio prvi krug natjecanja u drugoj skupini. No, već sljedeći vikend kreće se s utakmicama drugog kruga, a prvo će kolo drugog dijela, točnije osmo kolo 1.A lige, Gorica igrati s HOK Borovom iz Vukovara.

– Mislim da smo taj prvi krug završili rezultatski gledano uspješno, znamo da možemo bolje, a moramo raditi i dalje da drugi krug, da te uzvratne utakmice odradimo bolje. Moramo potvrditi utakmice koje smo relativno jednostavno dobili, tu mislim na Brod, Varaždin, a mislim i da Croatiju pobijedimo jer mislim da smo dosta bolji – kazao je Antić zaključivši kako Goričani mogu pobijediti i ostale momčadi, ali da što bude, bit će. Usprkos porazu, s osmijehom na licu, ali i s brkovima odbojkaši Gorice nakon utakmice slikali su se s mnogobrojnim navijačima.

odbojka4

Naime, u klubu je zbog svjetskog pokreta Movembera, ali i nepovoljne financijske situacije pokrenuta akcija #brkomdosponzora gdje Goričani u jednu ruku ističu važnost prevencije i edukacije muškaraca oko teških malignih bolesti, a u pokušavaju pronaći velikogoričko poduzeće čije će ime s ponosom nositi na svojim dresovima. Sljedeću priliku za osvajanjem novih bodova, ali i za slikanje s navijačima igrači Gorice imaju u subotu 29. studenog kada im u goste dolazi HOK Borovo. Utakmica u Gradskoj sportskoj dvorani počinje u 15 sati.