Home Izdvojeno Najbolji trening je u ovakvim uvjetima – održan 4. Kup sv. Josipa...

Najbolji trening je u ovakvim uvjetima – održan 4. Kup sv. Josipa Radnika

PODIJELITE

Unatoč lošim vremenskim uvjetima, jučer je u Turopolju održan 4. Kup sv. Josipa Radnika. Sudjelovale su 32 ekipe sa preko 300 natjecatelja.

– Kiša nam je malo smetala, no prilagodili smo se. Na kraju je natjecanje bilo odlično, došlo je više ekipa nego ikada do sada. Jako smo lijepo obilježili dan mjesta i Praznik rada. Natjecanje iz godine u godinu raste, a plan nam je u budućnosti napraviti i vatrogasni poligon za mladež. Na natjecanju su bile ekipe iz naše zajednice,ali i iz Sisačko-Moslavačke županije te po prvi puta dvije ekipe iz Zagorja. – rekao nam je zapovjednik DVD-a Turopolje Patrik Čunčić.

dvd turopolje djeca natjecanje (1)

Mladi vatrogasci natjecali su se u dvije kategorije: ženskoj i muškoj, a nastupila su djeca starosti od 6 do 12 godina. Izvodili su dvije vježbe sa brentačama bez štafetne utrke.

– Rezultati su s obzirom na vrijeme zadovoljavajući. Kvaliteta ekipa u našoj zajednici je klasično dobra, čak imamo i izjednačenje u ekipama. Svake godine je drugačije jer se generacije mijenjaju. – dodao je Branislav Katulić, jedan od sudaca.

Za sve natjecatelje vrijedni organizatori osigurali su osvježavajuće napitke i topli obrok, a za tri prvoplasirane ekipe pehare i medalje. Prvo mjesto u sveukupnom poretku odnijela je ekipa Ribnice radi najvećeg broja bodova i najbržeg vremena. U ženskoj kategoriji prvo mjesto su odnijele djevojke iz DVD-a Kuče, drugo mjesto ekipa DVD-a Ribnica, a treće DVD Kurilovec. Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojili su DVD Mihanović Gredice, drugo DVD Rakitovec, a treće DVD Turopolje 2.

dvd turopolje kvg pehari

Nakon ovog natjecanja , već 4. svibnja DVD Turopolje obilježit će 75 godina postojanja i blagdan sv. Florijana u organizaciji devet vatrogasnih društava župe Vukovina. Ovom prilikom bit će posvećena i kapelica sv. Florijanu koja će biti smještena ispred DVD-a Turopolje.

Foto: DVD Turopolje