Home Izdvojeno Ovo je najbolji izlet do sada!

Ovo je najbolji izlet do sada!

Etno naselje Novo Čiče postaje sve zanimljivije učenicima velikogoričkih škola

PODIJELITE

Velikogoričke osnovne škole pokazuju sve veći interes za dolazak učenika nižih razreda na izlet u Etno naselje Novo Čiče, a tjekom protekla dva tjedna Etno naselje posjetili su svi prvi razredi OŠ Eugena Kumičića. “Sa učenicima je odrađena edukativna tema Dani kruha, a oni su imali priliku naučiti kako se nekad obrađivala zemlja pomoću starih alata, sijao
kukuruz te kasnije išao brati. Vidjeli su način spremanja kukuruza za zimu, naučili ga ruliti i na samom kraju pomoću mlina koji se zove žrvanj zdrobiti naše zrno i dobiti kukuruzno brašno od kojeg su zamijesili tijesto”, govori nam predsjednik KUD-a Čiče, Stipo Duvnjak.

Osim toga, razgledali su i tri drvene kuće s karakterističnim namještajem iz tog doba, a nakon edukativnog dijela djeca su uživala u starinskim igrama kao što su potezanje užeta, skakanje u vrećama, bacanje potkove te hodanje na štulama. “Ovo mi je najbolji izlet do sada”, rekla je učenica Ana. Duvnjak ističe kako je s djecom predivno raditi te da je najveća nagrada za njegov rad želja djece za ponovnim dolaskom u naselje.

“Cilj je da sva djeca velikogoričkih škola posjete Etno naselje jer je tako blizu, a i smanjuje troškove roditeljima koji moraju izdvajati za izlet”, zaključio je Duvnjak.