Home Izdvojeno Nadogradnja objekta u Pucekovićevoj: Vrtić Velika Gorica u veljači prima 70 mališana...

Nadogradnja objekta u Pucekovićevoj: Vrtić Velika Gorica u veljači prima 70 mališana više

PODIJELITE

Počeli su radovi nadogradnje Dječjeg vrtića Velika Gorica u Pucekovićevoj ulici vrijedni 2,5 milijuna kuna. Vrtić će u veljači iduće godine biti veći za 500 četvornih metara, dobit će dodatne četiri prostorije za smještaj djece, blagovaonicu te sanirani čvor. Prošireni dio vrtića protezat će se na dvije etaže u kojima će svoje mjesto pronaći 70 mališana raspoređena u tri skupine.

– Upisat ćemo djecu koja čekaju svoje mjesto, a to je najmlađa generacija 2013./2014. godište, ali i godište 2012., djecu koju su do treće godine života čuvali bake i djede, a sad je vrijeme da se uključe u predškolski program – kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Velika Gorica, Irena Kozmić.

vrtic1

– Ovdje ćemo na proljeće imati rekonstruiran vrtić koji će biti puno kvalitetniji nego postojeći i imati znatno veći kapacitet. U tijeku je izrada projekta i za vrtić u Cvjetnom naselju. U potpunosti smo sigurni da ćemo svakom djetetu osigurati da ima mjesto u vrtiću tijekom sljedeće ili godine iza nje – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Radove na proširenju vrtića izvodi zagrebačka tvrtka Titan Konstruktor. Novu će zgradu pod krov staviti do kraja godine, nakon čega će uslijediti dvomjesečno uređenje interijera. U tvrtki ističu da prilikom radova primjenjuju sve sigurnosne mjere za zaštitu djece.

– Ima puno male djece i vodimo računa da neko dijete ne dođe na samo gradilište, stoga smo poduzeli sve za zaštitu na radu. Nadam se da će nas poslužiti i vrijeme kako bi radove završili u zadanom roku – napominje voditelj gradilišta Rikard Švarc.

vrtic2

Vrtić Velika Gorica nalazi se na pet lokacija u kojima boravi 590 djece. Proširenjem objekta u Pucekovićevoj ulici mjesto u vrtiću dobit će svi mališani u obližnjim ulicama.

– S tim ćemo riješiti potrebe našeg vrtića za ovo područje grada i zahtjeve od roditelja koje svake godine dobivamo u svibnju – dodaje ravnateljica Kozmić.

Gradonačelnik Barišić naglasio je kako će zbog Porezne reforme u državi grad ostati bez dijela novca, ali da se na djeci neće štedjeti. Cijena vrtića u Velikoj Gorici tako neće porasti. Štednje nema niti na zaposlenicima vrtića čija se plaća od 1. siječnja povećala za 5 posto.