Home Vijesti Na tribini Centra za djecu, mlade i obitelj o tome kako steći...

Na tribini Centra za djecu, mlade i obitelj o tome kako steći nove snage u krizi

Zaključak tribine je da je od psihološka podrška od ključne važnosti posebice tijekom pandemije i nakon potresa te da ona treba biti dostupna svim građanima

PODIJELITE

Povodom 14. Tjedna psihologije Centar za djecu mlade i obitelj organizirao u srijedu, 17. veljače, održao je tribinu pod nazivom “Kako u krizi steći nove snage?”. Iako se tribina održavala u Vijećnici POUVG, svi zainteresirani mogli su je pratiti i online.

Na tribini o stjecanju novih snaga u vremenu krize gošće su bile psihologinje Dušanka Kosanović, FamilyLab, Ivana Ćosić Pregrad, Zagrebačko psihološkog društvo, Jelena Cvetnić te Sanda Puljiz Vidović iz Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica.

Psihološka podrška je od ključne važnosti

Na tribini su gošće komentirale posljedice pandemije, online nastave, rada od kuće, promjene načina života zbog izolacije te nekoliko snažnih potresa koji su zadesili ovo područje. Dušanka Kosanović je komentirala koje su posljedice za mentalno zdravlje odraslih te je poručila da će posljedice biti vidljive tek nakon dužeg vremenskog razdoblja. Ivana Ćosić Pregrad je govorila koje su posljedice pandemije i potresa na djecu, ali i na roditelje. Jelena Cvetnić je iznosila podatke o tome kako građani Velike Gorice traže pomoć u Centru za djecu mlade i obitelj i kolika je potreba za takvim uslugama.“, navode iz Centra za djecu, mlade i obitelj. Tribinu je moderirala Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra.

Zaključak tribine je da je od psihološka podrška od ključne važnosti posebice tijekom pandemije i nakon potresa te da ona treba biti dostupna svim građanima. Upravo je Centar za djecu mlade i obitelj prepoznat kao takva institucija u lokalnoj zajednici, koja je spremno reagirala na novononastalu situaciju i ponudila nove usluge za svoje građane. “Na kraju su gošće poručile da, unatoč teškim vremenima, posjedujemo mehanizme nošenja s kriznim situacijama.”

Podsjećamo, svi građani koji imaju potrebu za psihološkom pomoći mogu se javiti na broj telefona 091 6231 734 od 8 do 16 sati. Psiholozi Centra za djecu, mlade i obitelj dežuraju na telefonu.