Home Izdvojeno Na Susretu hrvatskih plesnih ansambala nastupilo 300 plesača iz 23 plesne skupine

Na Susretu hrvatskih plesnih ansambala nastupilo 300 plesača iz 23 plesne skupine

PODIJELITE

Velika Gorica protekloga vikenda ugostila je ponajbolje hrvatske plesne ansamble, ali i goste iz Belgije i Slovenije. 27. Susret hrvatskih plesnih ansambala okupio je 23 plesne skupine i 300 plesača.

Susret hrvatskih plesnih ansambala (1)

– Prezadovoljni smo odzivom na ovogodišnju manifestaciju koji je premašio prošlogodišnju brojku. Važno je istaknuti da su na Susretu nastupile i dvije inozemne plesne skupine. – rekao nam je Gordan Križaj iz Plesnog kluba ‘Megablast’ koji je bio suorganizator Susreta.

Susret hrvatskih plesnih ansambala (6)

Tijekom dva dana predstavljeno je 39 koreografija koje su ocjenjivane u kategorijama koreografije, izvedbe i kostima. Najboljom izvedbom proglašena je plesna točka goričkoga Megablasta.

Susret hrvatskih plesnih ansambala (8)

Plesne grupe postale su izrazito interesantne najmlađima. U ovom trenutku događa se pravi boom plesnih grupa, ansambala i organizacija. Iako je jedini klub ovakvog tipa u Velikoj Gorici, postoje i dva rock’n’roll kluba, Megablast je izrazito veliki klub po rezultatima, ali i broju članova.

– Mi smo jedan od najmasovnijih klubova u Velikoj Gorici, oko dvjestotinjak djece trenira u našem klubu. – pohvalio nam se Gordan.

Susret hrvatskih plesnih ansambala (2)

Susret se održao u sklopu Velikogoričkih večeri, a organizirao ga je Hrvatski sabor kulture u suradnji s Plesnim klubom ‘Megablast’ i Pučkim otvorenim učilištem Velika Gorica.