Home Izdvojeno Na raskrižju Kolareve i Gajeve postavljen semafor

Na raskrižju Kolareve i Gajeve postavljen semafor

PODIJELITE

Učenici Osnovne škole Nikole Hribara od sada će lakše i sigurnije prelaziti prometnu Ulicu Slavka Kolara na putu do škole. Na raskrižju s Gajevom ulicom postavljen je semafor koji regulira frekventan promet u tom dijelu grada.

– Ulicom Ljudevita Gaja prema školi se kreću učenici sa čitavog područja Gradske četvrti Kurilovec, te je bilo nužno osigurati siguran prijelaz preko brzog i nesigurnog raskrižja s Ulicom Slavka Kolara. Grad kao investitor dao je izgraditi semaforski uređaj koji ima za cilj zaustavljanje prometa na Kolarevoj ulici i pod zelenim svjetlom propustiti učenike i druge sudionike u prometa, a samim time i povećati sigurnost prometa – kažu iz Grada.

Semafor je bio potreban i nakon što je rekonstrukcijom prometnice brzina prometa dodatno povećana.

– Ulica Slavka Kolara je prostorno ravna, a izgrađena je po najvišim građevinsko – prometnim i sigurnosnim standardima, što omogućava razvijanje velikih brzina kretanja vozila – dodali su iz gradske uprave.

Semaforski uređaj zajednički su izgradili VG komunalac i tvrtka Instel-promet. Vrijednost investicije je 285.423,50 kn (bez PDV-a)