Home Izdvojeno Na prodaji 154 gradska stana

Na prodaji 154 gradska stana

PODIJELITE

Na jučerašnjoj sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća donesena je odluka o prodaji gradskih stanova. Riječ je o stanovima koje koriste zakonski najmoprimci ili članovi njihova obiteljskog domaćinstva te zaštićeni najmoprimci, zatim stanovi koje koriste najmoprimci na temelju Ugovora o najmu stana na određeno vrijeme s ugovorenom najamninom te stanovi koje se koriste bez valjane pravne osnove (nasilno useljavanje).

Grad Velika Gorica ima u vlasništvu 154 stana. Ocijenjeno je da Gradu nije u interesu njihovo zadržavanje u vlasništvu, već ostvarivanje prihoda od prodaje.

vijeće1

Autotim

TRAŽILI SKIDANJE S DNEVNOG REDA

Oporbeni vijećnici tražili su skidanje prijedloga o prodaji stanova s dnevnog reda, kako bi se uskladili tržišni i socijalni aspekti, držeći kako bi se socijalno ugroženim građanima trebalo omogućiti povoljnija kupnja.

– Molim vas skinite ovo s dnevnog reda, Grad ovime neće postići ništa – rekao je Leo Lisac (SDP), dok je Domagoj Oštrić (SDP) naglasio kako bez povlaštenih uvjeta nitko od korisnika neće otkupiti stan.

– Najmoprimci neće moći otkupiti stan po tržišnoj cijeni, u ovom slučaju trebalo bi pomiriti socijalni i tržišni faktor – dodao je Pero Josipović (HNS)

Gradonačelnik Dražen Barišić je odgovorio kako život i zakon ne idu zajedno, te da Zakon o vlasništvu priznaje samo tržišnu cijenu.

stanovi

aaZa stanove u vlasništvu Grada Velike Gorice, koje koriste Hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata i članovi obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja primijenit će se odredbe Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji i Uredba o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata. Odluka se neće odnositi na stanove koji su u postupku povrata sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine.

Vijećnici su jednoglasno potvrdili mandate ravnateljicama dječjeg vrtića Žirek i Lojtrica. Tako će i u sljedećem razdoblju od četiri godine Dječji vrtić Lojtricu voditi Ljuba Brnadić, a Dječji vrtić Žirek, Sandra Crnić.Vijećnici su se pozitivno izjasnili i o statutima osnovnih škola, donijeli odluku o osnivanju Razvojne agencije i o dokapitalizaciji trgovačkog društva VG Goričanka.

LUKETA ZAMIJENIO FABIJANČIĆ-KRIŽANIĆ

Gradsko vijeće dobilo je i novog vijećnika, Tončija Luketu, koji je zamijenio dosadašnju vijećnicu SDP-a Vesnu Fabijančić Križanić. Ona je ostavku podnijela kako bi mogla preuzeti funkciju potpredsjednice Državnog izbornog povjerenstva na koju je imenovana u Saboru.

Na dosadašnjem radu i aktivnom sudjelovanju u velikogoričkom političkom životu zahvalili su joj se gradonačelnik Barišić i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.