Home Crna Kronika Na području Velike Mlake pronađene veće količine nelegalnog duhana

Na području Velike Mlake pronađene veće količine nelegalnog duhana

Pronađena roba je oduzeta

PODIJELITE
Foto: carina.gov.hr

Pretragom stambenih i drugih prostora na području Velike Mlake carinski službenici Sektora za mobilne jedinice pronašli su veće količine nelegalnog duhana u listu i sitno rezanog duhana, kako piše u izvješću Carinske Uprave.

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Sektora za mobilne jedinice izvršili su 18. svibnja 2021.  pretragu stambenih i drugih prostora na području Velike Mlake prilikom čega su pronađene veće količine duhana u listu bez dokumentacije o porijeklu, sitno rezanog duhana koji nije bio obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija RH te raznog pribora za obradu i vaganje duhana.

– Pretragom stambenih i drugih prostora pronađeno je ukupno 2 261,80 kilograma duhana u listu, 1 338,80 kilograma sitno rezanog duhana, osam komada noževa, jedna rezalica za narezivanje duhana i jedna vaga – kazali su iz Carinske Uprave.

Protiv prekršitelja bit će podneseni prekršajni nalozi i naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od 300.000,00 kuna te zahtjev za solidarnu naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 3.096.516,00 kuna. Pronađena roba je oduzeta.