Home Izdvojeno Na međunarodnom natjecanju mažoretkinja prikazano 148 koreografija

Na međunarodnom natjecanju mažoretkinja prikazano 148 koreografija

PODIJELITE

Gradska sportska dvorana jučer je ugostila drugi festival mažoretkinja ‘VG majorette fest’. Na ovom natjecanju okupio se 21 tim iz pet zemalja, a velikogoričke mažoretkinje ovom manifestacijom obilježile su 19 godina svoga uspješnoga djelovanja.

– Pridružili su nam se timovi iz Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovačke, BiH i Bugarske. Prošle godine smo došli na ideju ovakvog festivala natjecateljskog karaktera u Velikoj Gorici.  Nadamo se da će za dvadesetu godišnjicu biti pravi boom. – rekla nam je Željka Banović, predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske.

mažoretkinje natjecanje kvg (1)

Natjecanje je počelo u 10 sati kategorijom solo formacije štap. Nastupale su i velike formacije, nastupi uz pom-pon i batonflag. Velikogoričke mažoretkinje, kao i uvijek do sada, očekivale su dobre rezultate.

– Mi smo danas pripremile nastupe u svim dobnim uzrastima, a nastupamo sa 40 djevojaka. Pripremamo se kroz cijelu školsku godinu jer imamo dva kvalifikacijska turnira – za mini i velike formacije. Plešemo stare i nove koreografije. Treninzi su inače tri puta tjedno, no problem nam je prostor ako je ružno vrijeme. – rekla nam je Štefica Antolić, trenerica velikogoričkih mažoretkinja.mažoretkinje natjecanje kvg (11)

Svake godine rezultati su jako dobri, a konkurencija je sve snažnija. Najbolji u svojim kategorijama osvojili su pehare i medalje. Velikogoričke mažoretkinje izborile su sjajne rezultate i osvojile su 13 prvih mjesta. Dječja formacija osvojila je tri odličja, kadeti tri, seniori deset i juniori dva odličja.

mažoretkinje natjecanje kvg (28)