Home Najave Na Matičinom četvrtku o Osmanskim upadima i napadima na Turopolje

Na Matičinom četvrtku o Osmanskim upadima i napadima na Turopolje

Na predavanju će izlagati povjesničar dr.sc. Dino Mujadžević

PODIJELITE
Foto: Ilustracija / Arhiva

Matica Hrvatska Ogranak Velika Gorica poziva na 278. Matičin četvrtak koji će se održati 24. studenog od 19:30 sati u Područnoj knjižnici Galženica. Na predavanju će izlagati povjesničar dr.sc. Dino Mujadžević koji će govoriti na temu “Osmanski upadi i napadi na Turopolje”. Mujadžević je autor brojnih povijesnih znanstvenih radova.

Uz to je povjesničar, predavač turkologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predavač na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu, a od 2010.g. doktor znanosti moderne i suvremene povijesti. Autor je niza znanstvenih radova iz područja osmanistike i islamologije, te hrvatske povijesti i bosansko-hercegovačke povijesti. Napisao je monografiju “Bakarić: Politička biografija” (2011), urednik je zbornika radova o Franjevcima u Slavonskom Brodu.

Međunarodni je predavač – reprezent osmanske prošlosti i kulture, dobitnik Humboldtove stipendije 2016-2017. Od 2021.g. ponovno radi u Podružnici za povijest Slavonije, Srijema i Baranje – Hrvatskog instituta za povijest

Ako niste u prilici posjetiti predavanje uživo u knjižnici, sljedećih dana možete ga pogledati putem mrežne stranice Ogranka.