Home Izdvojeno Na Danima hrvatskih tržnica i velikogorički proizvođači zdrave hrane

Na Danima hrvatskih tržnica i velikogorički proizvođači zdrave hrane

PODIJELITE

Velikogorička tržnica na malo i tvrtka VG Komunalac izlažu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u sklopu manifestacije ‘Dani hrvatskih tržnica’. Proizvode Turopolja predstavljaju dva velikogorička OPG-a, Mužic i Macenić.

“Već 23 godine bavimo se proizvodnjom cvijeća, dok smo prije dvije godine asortiman proširili i proizvodnjom povrća. Zagrepčanima i posjetiteljima nudimo i začinsko bilje, ali i jesenske cvjetne aranžmane”, kaže Suzana Macenić.

poljo3

Različite proizvode na svom štandu nudi i Nikolina Oulovsky, unuka vlasnika OPG-a Mužic.

akcija_skolarac5

“Ovdje kod nas je sve domaće i friško. Imamo uglavnom sve vrste povrća, ali trudimo se imati i sve ostalo. Imamo dosta kupaca i jako smo zadovoljni”, ističe Nikolina.

Izložbu zdrave hrane iz svih regija Hrvatske organizira Udruga hrvatskih tržnica čijom je članicom u lipnju postala i velikogorička tržnica na malo.

poljo4

“Udruga broji 33 članice s područja cijele Hrvatske. Ponosni smo što je i grad Velika Gorica postao dio te brojne i značajne obitelji. Zajedno sa udrugom pokrenuli smo projekt Certificirana seljačka tržnica Velika Gorica, što će našim poljoprivrednim proizvođačima omogućiti stjecanje certifikata i uporabu oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“ te će im bitno olakšati izravnu prodaju svojih proizvoda uz jamstvo porijekla”, kaže direktor VG Komunalca Dragan Perić, ističući kako je Velika Gorica u travnju ove godine prvi puta dobila legalnu tržnicu, a da će im Udruga pomoći u njezinu daljnjem razvoju.

“Grad Velika Gorica 22. travnja ove godine po prvi je puta dobio legalnu tržnicu sa svom pripadajućom dokumentacijom, te će nam u samom razvoju iste od velike koristi biti iskustva i drugih članica Udruge, koje su prolazile isti put kao i mi. U cilju nam je našu velikogoričku tržnicu očuvati i modernizirati te je učiniti mjestom ugodne kupnje svježeg i nadasve zdravog voća i povrća našeg Turopolja”, dodao je Perić.

poljo2

“Mi u Udruzi smo zadovoljni da su Velikogoričani u obitelji hrvatskih tržnica. Obiteljska gospodarstva postat će nositelji i malo veće prehrambene industrije u Hrvatskoj koja se treba razviti. Cilj je da obiteljska gospodarstva ono što proizvedu na svojoj njivi mogu i prodati. Potrošači sve više prepoznaju zdravu hranu koja je i lijek, a takva je hrana od naših proizvođača. Danas je proizvedu, a sutra je na stolu kupaca. Trgovački lanci to ne mogu ponuditi”, napominje glasnogovornik Zagrebačkih tržnica Miro Bakrač.