Home Izdvojeno Na 1. Sretnoj trci natjecalo se preko 200 trkača

Na 1. Sretnoj trci natjecalo se preko 200 trkača

PODIJELITE

U selu Gornji Kuti – Općina Brod Moravice u Gorskom Kotaru u subotu 22. srpnja je održana 1. Sretna trka u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica uz pomoć suorganizatora Hrvatske čitaonice Gornji Kuti.

Trčale su se četiri trke. Na glavnoj trci dugoj 12 kilometara prijavilo se 148 natjecatelja, a završilo ju je 67 natjecatelja. Na ostalim trkama (lovaca/vatrogasaca, nordic walking, te trka građana) od kojih je svaka bila duga 7,5 kilometara ukupno se natjecao 71 trkač.

Pobjedu na 12 km u muškoj kategoriji uvjerljivo je odnio mađarski natjecatelj, ovogodišnji pobjednik 25. Turopoljske trke, Tamás Nagy u vremenu 45:41., iza njega se našao s izvrsnim vremenom renomirani hrvatski natjecatelj Ante Živković (AK Dubrovnik) s vremenom 47:53, dok je na trećem mjestu također naš poznati atletičar Zoran Žilić (AK Kvarner Rijeka) u vremenu 48:34.U ženskoj kategoriji na 12 km pobjedu je odnijela, iz trke u trku sve bolja, Helena Gleđa (AK Dubrovnik) u vremenu 59:16, druga je bila Ivana Lukina (TK Rudolf Perišin, Gornja Stubica) s vremenom 1:02:42, dok je treće mjesto zauzela članica organizatora Trke, Maraton kluba Velika Gorica, Jasminka Zvonar u vremenu 1:03:12.

– Trka je održana u prekrasnom goranskom ambijentu, u zelenom okruženju duboke šume kod lovačkog doma Lazica. Vrijeme je bilo prelijepo, pomalo vruće, ali hlad šume nudio je osvježenje za sve trkače i posjetitelje koji su se toga dana našli na startu/cilju ove sretne Trke. Na startu Trke od 12 kilometara našli su se izrazito kvalitetni takmičari, poznati atletičari iz zemlje i inozemstva. Već ova prva Trka nagovijestila je njezin daljnji međunarodni karakter – rekao je Bruno Škrinjarić, tajnik MK Velika Gorica.

Rezultati ostalih trka od 7,5 km u muškoj i ženskoj kategoriji:

 • Utrka vatrogasaca/lovaca

Ukupno muški:

 1. Mataković Davor, JVP Karlovac
 2. Truhan Matej, JVP Zagreb
 3. Dikšić Danijel, DVD Staro Čiče

Ukupno žene:

 1. Combaj Martina, DVD Kašna Gornja
 2. Kadija Jasmina, JVP Zagreb
 • Utrka građana

Ukupno muški:

 1. Komlenović Đuro, Cjevomont Kutina
 2. Drakulić Petko, AK Sljeme
 3. Cindrić Marijan, AK Noga Novska

Ukupno žene:

 1. Jakopović Petra, AK Agram
 2. Borovec Marija, Atletski klub Rudolf Perišin
 3. Mušćet Antonija
 • Nordic walking

Ukupno muški

 1. Dijanić Josip
 2. Skender Slavko
 3. Pehnec Mihael

Ukupno žene:

 1. Jakopović Jasenka
 2. Rogan Vesna, Udruga Vukovina u srcu
 3. Đumlija Petra

  foto: Skrad.com/Facebook