Home Crna Kronika Muškarac (26) u Velikoj Mlaki zaustavljen s 1,29 promila

Muškarac (26) u Velikoj Mlaki zaustavljen s 1,29 promila

Vikend je prošao bez prometnih nesreća

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda je na području policijske postaje Velika Gorica provedena akcija ‘Alkohol i opojne droge’ te ‘Brzina’. Utvrđen je 21 prekršaj i to njih sedam vožnje pod utjecajem alkohola, a 14 vožnje prekoračenja brzine. Ukupno je utvrđeno 28 prometnih prekršaja.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je u subotu u   00,35 sati. “Muškarac starosti 26 godina koji je upravljao osobnim automobilom, zaustavljen i alkotestiran u mjestu Velika Mlaka, Zagrebačka cesta kod kbr.2 C. Utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,29 g/kg. Na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog i isključen je iz prometa na 12 sati.”, navode iz policije.

U vrijeme provođena akcije nije se desila ni jedna prometna nesreća, dok se tijekom ostalog perioda vikenda dogodila jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. “Cilj ovih akcija je smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.”