Home Gospodarstvo Bekavac predstavio izborni program: U fokusu bolnica, dom za starije, javni prijevoz..

Bekavac predstavio izborni program: U fokusu bolnica, dom za starije, javni prijevoz..

"Iskreno mi je stalo za budućnost ovoga Grada. Dat ću sve od sebe kako bi naša i moja djeca i unuci živjeli u gradu koji će biti bolji i sretniji od ovoga u kojem danas živimo."

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, dr. Ivan Bekavac, danas je predstavio svoj izborni program na tiskovnoj konferenciji. Podršku su mu dali i gosti saborski zastupnici dr. sc. Marija Selak Raspudić te Nikola Grmoja. Bekavac je izložio svoj izborni program u čijem fokusu su bolnica, dom za starije i nemoćne, autobusni kolodvor, dječji vrtići, asfaltna baza.. “Živim na ovom mjestu i spreman sam donijeti promjene koje smo osmislili, i one će doći. Naš program rezultat je stručnog rada, suvremen je i razvojan te nudi promjene i novosti koje Goričani već desetljećima očekuju.”, započinje Bekavac.

Što se tiče kapitalnih projekata, spominje dom za starije i nemoćne. “Taj se projekt nalazio u prostornim planovima grada, no on je zanemaren, zaboravljen i prenamijenjen. Mi ćemo vratiti taj projekt i izgraditi dom za starije i nemoćne kako bi svi naši potrebiti građani naišli na rješenje koje toliko dugo očekuju.

Projekt dnevne bolnice i gradske poliklinike

Osim gradnje novog doma za starije, navodi kako je Gorici potrebna dnevna bolnica i gradska poliklinika. “To je neophodno kako bi glavninu dijagnostike i liječenja naši sugrađani pronašli ovdje, uz svoje domove. Inače je to koncept pružanja zdravstvene zaštite koji se tako rješava u Europi i diljem svijeta, zašto se i mi ne bismo pronašli na toj listi takvih suvremenih gradova.

Dodaje i kako je Gorica postala grad mladih obitelji te da je uvjeren kako je projekt dnevne bolnice izuzetno važan i potreban. Navodi i kako Velika Gorica nema adekvatno riješeno pitanje javnog prijevoza te da je građanima potreban suvremeni, ekološki i dobar prijevoz. “Brojni sugrađani se odlučuju na prijevoz automobilom jer je lokalni prijevoz neadekvatan. I naša djeca iz rubnih naselja na klupama provode sate čekajući večernju liniju koja će ih konačno odvesti doma. To traje desecima godina. Vrijeme je da zaživi ideja lokalnog javnog prijevoza. Znam kako se to može i ja ću sa svojim timom to i realizirati.”, dodaje.

U programu MOST-ovog Ivana Bekavca je i zelena mliječna tržnica. “Zalagat ću se za izgradnju suvremene gradske mliječne zelene tržnice na za to primijenjenoj lokaciji u primijenjenim gabaritima, natkrivenu. Jedino tako možemo osigurati temelj pravilne prehrane.

Jedan od projekata koji su pripremili je i projekt parkova za ljubitelje pasa, kućnih ljubimaca i šetače. Navodi kako će izgraditi još dva takva parka. U fokusu su im i ranjive skupine. Tako smatra da u gradu kronično nedostaje prostora u vrtićima za predškolsku djecu, razrednih odjeljenja u kojima je moguće ostvariti dnevni boravak djece. “Potrebno je djeci osigurati dovoljan broj igrališta kao u ono vrijeme kad je u Gorici živio urbanizam. Gorica će ostati Grad prijatelj djece kad se toj djeci osiguraju svi sadržaji.”

Sudjelovanje građana u radu gradske uprave

Bekavac navodi i kako žele raditi na tome da se Gorica pretvori u grad u kojem će građani imati povjerenja u gradsku upravu, u kojem će sudjelovati u radu uprave te u kojem će se čuti glas građana i interes. “Potrebno će biti racionalizirati rad Gradske uprave, učiniti ga primjenjenim, osuvremeniti ih, digitalizirati ih i omogućiti građanima da u stvarnom vremenu znaju kakav je status njihovog  predmeta i kada mogu očekivati rješavanje problema.”

U svom obraćanju spomenuo se i asfaltne baze te međunarodne zračne luke za koju smatra da Grad nije dovoljno uključen. Spomenuo je i pješačke i biciklističke staze jer smatra da oni mogu prikazati zelenu oazu našeg grada.

Iskreno mi je stalo za budućnost ovoga Grada, preživio sam polovinu svog života ovdje. Dat ću sve od sebe kako bi naša i moja djeca i unuci živjeli u gradu koji će biti bolji i sretniji od ovoga u kojem danas živimo. Pozivam vas da mi poklonite svoje povjerenje.”, zaključio je Bekavac.

Podrška saborskih zastupnika

Kandidatu za gradonačelnika Ivanu Bekavcu podršku su došli iskazati i saborski zastupnici dr. sc. Marija Selak Raspudić te Nikola Grmoja. “Vjerujem da ćemo s našim Ivanom zasjati sunce građanima. Velika Gorica je grad koji se uspio emancipirati od Zagreba i koji čini Zagrebačku županiju županijom. Naš Ivan stavio se na raspolaganje i bio je na prvim crtama u vrijeme krize. Isto tako stavit će se na raspolaganje građanima ovog grada u kojem živi i čije probleme najbolje poznaje.”, govori Marija Selak Raspudić.

Punu podršku u ime MOST-a pružio je i Nikola Grmoja. “MOST je ostvario već sjajne rezultate na izborima koji su prethodili i na prošlim lokalnim izborima. Sada ovdje, iza Ivana Bekavca nije samo nacionalni MOST nego i druge političke opcije, nezavisne liste i inicijative. Uvjereni smo da će s tom podrškom i kvalitetom koju posjeduje uči u drugi krug i onda ostvariti pobjedu. Velika Gorica je grad na koji MOST ozbiljno računa i planira ostvariti pobjedu.“, dodaje Grmoja.

Okupljenima se obratio i Damir Slojšek, zahvalivši svima na podršci.