Home Politika MOST: Cilj je da zajedno dođemo do optimalnog i transparentnog rješavanja problema...

MOST: Cilj je da zajedno dođemo do optimalnog i transparentnog rješavanja problema koji tište mladež

Dotaknuli su se problema mladih u kvartu Podbrežnica, a kojima se, kako kažu nije iskomuniciralo od strane vlasti niti ih se pitalo o izgradnji nepraktičnog 'cageball' igrališta

PODIJELITE

Velikogorički MOST je danas održao tiskovnu konferenciju tematike ‘Mladi u gradu’ u kvartu Podbrežnice na poziv sugrađana koji u tom kvartu žive, a kojima se, kako kažu nije iskomuniciralo od strane vlasti niti ih se pitalo o izgradnji takozvanog ‘cageball’ igrališta.

– U ovom sam kvartu živio od ’79. godine, te su mi kao građaninu Gorice ali i vijećniku u Gradskom vijeću poznati problemi koji muče stanovnike Podbrežnice. Nitko ne želi da im igralište doslovno ulazi u dvorište. Ovo je fiktivno riješenje, tek toliko da se nešto radi pred izbore. Kao vijećnik sam inzistirao na polivalentnom igralištu. Kada mi dođemo na vlast to ćemo i ostvariti – kazao je koordinator MOST-a Damir Slojšek.

Istaknuli su kako ne mogu ostati ravnodušni na problem s kojim se susreću mladi, koji su prema politici razvili apatiju pa čak i averziju zbog nedostatka kreativnih i kvalitetnih rješenja.

– Nagledali smo se i naslušali svega, ponekad i nasmijali, ali više nije smiješno! Generacije prije nas su bile u puno težim situacijama, a mi dugujemo svojim precima i svojoj djeci bolje sutra. Promjene su itekako moguće! Ne želim da budemo samo pasivni promatrači koji veličaju asfalt i nogostup. Apsolutni fokus usmjerit ću na mlade, te se odmaknuti od predstavničke demokracije i približiti mladima te ih se uključiti kroz izravnu demokraciju. Cilj je da zajedno dođemo do optimalnog i transparentnog rješavanja svih problema koji tište naše mlade – istaknula je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić.

Vijećnik Lucijan Maslač iznio je problematiku Podbrežnice ali i potrebu za decentralizacijom mjesne samouprave.

– Kroz zadnje četiri godine sam progovarao u više navrata o decentralizaciji mjesne samouprave, a upravo je Zadarska ulica bila primjer. Godinama se raspravlja o potrebama djece i mladih u Podbrežnici za polivalentnim igralištem, a ne ‘cageball’ igralištu. Ne mogu, vidjevši ovo od ljudi koji su učili od svojih prethodnika, vjerovati ni očekivati da će raditi drugačije – kazao je Lucijan Maslač.

Što se tiče mladih u Gorici, planiraju u osnovne škole uvesti besplatne higijenske uloške za djevojčice ali i slobodno ljeto za roditelje, kroz ljetnu školu gdje bi ujedno radili i mladi sa završenim fakultetima poput Učiteljskog ili KIF-a, a koji ne mogu pronaći posao. Okupljenima se obratila i Valentina Dorotić, koordinatorica mladih velikogoričkog MOST-a.

– Ne možemo dopustiti da Velika Gorica bude spavanica Zagreba po pitanju noćnog, kulturnog i društvenog života. No ne želimo ništa obećavati jer nemamo uvid, kao ni vi, u stanje gradske blagajne. Još je jedan gorući problem koji ovim putem želim istaknuti nezainteresiranost mladih za izlazak na izbore . Najlakše je reći, svi su u politici isti. I ‘crveni’ i ‘plavi’ su pokazali što znaju, a sada je vrijeme da mislite na sebe, izađite na izbore i birajte promjenu, birajte novo lice Gorice- kazala je Valentina Dorotić.