Home Izdvojeno ‘More i Turopolje’ – izložba osmogodišnjeg Jurja iz Kurilovca

‘More i Turopolje’ – izložba osmogodišnjeg Jurja iz Kurilovca

PODIJELITE

Juraj Jančić, učenik 3.razreda,pripremio je svoju prvu izložbu: ‘More i Turopolje’. Juraj je kreativan osmogodišnji dječak iz Kurilovca koji kroz svoje umjetničke radove pokazuje viđenje svijeta koje ga okružuje.  U izradi radova mnogo mu je pomogla obitelj. Posebno zahvaljuje roditeljima i baki Josipi kojoj i posvećuje ovu izložbu kao i teti Marini Peran Lekić koja ga potiče u razvijanju njegove kreativnosti. Radove za izložbu Juraj je izradio tijekom ljeta i jeseni. Izložba pokazuje spoj mora i Turopolja, dva životna segmenta koje je spojio u jedno.turopolje-i-more_13.jpg

Pomalo sramežljiv i slabo rječit, Jura je pustio da njegova djela govore ono što on osjeća. -Drvo, boje, lijepilo, slama. – otkrio nam je mali umjetnik koje materijale koristi za stvaranje svojih djela. Neke materijale koje je koristio za izradu radova već je imao doma, dok na moru uvijek skuplja školjke. Najviše voli bojanje i ljepljenje.

Kako je nastala ideja o izložbi, saznali smo od mame Marine. -Ljetos je radio to more i onda se vratio u Turopolje i jedan dan se sjetio da može i o tome nešto napraviti. Rekao je da bi napravio izložbu te da je baka rekla da ju može pripremiti u lokalu.- otkrila nam je mama Marina Jančić.- Ja sam Dalmatinka,a suprug Turopoljac i otkad je bio mali mi smo mu pričali – mama, more i Dalmacija, a tata Turopolje. Usadili smo mu da mora voljeti i jedno i drugo. Ljeta provodi na Braču pa se i tamo, kao i u Turopolju, osjeća kao doma. – rekla nam je gospođa Jančić.

turopolje-i-more.jpg

 

Poput pravog umjetnika, Juraj je prepustio drugima da pričaju o njegovim djelima. Margita i Sabina, prijateljice iz razreda slažu se da je Juraj kreativan i zabavan, da je dobra osoba, te da je jako talentiran.

– Radovi su mu stvarno predivni, jako se potrudio i jako je kreativan. Pogledala sam sve njegove radove i svi su jako lijepi. – rekla nam je Margita Hržnjak, prijateljica iz razreda. -On bi mogao biti likovni umjetnik, jako su mu lijepi radovi i sviđa mi se što je napravio.-oduševljena je Sabina.

turopolje-i-more_15.jpg

Juraja u njegovom stvaralaštvu podupire cijela obitelj. Baka Đurđa posebno je ponosna na svoga unuka. -Jel ima nešto sretnije od današnjeg dana kojeg smo doživjeli deda i ja? Naš prvi unuk Jurica priredio nam je jedno prekrasno zadovoljstvo, svoju kreativnu izložbu.-rekla je.

Talentiran i svestran Juraj bavi se sportom:pliva, roni, planinari, biciklira te svira violinu. Krajem mjeseca održat će i koncert. Interes za kreativnim stvaralaštvom Juraj je pokazao još kao trogodišnjak kada je uz pomoć obitelji stvarao razne likovne radove te izrađivao nakit. Kako o velikim umjetnicima govore njihova djela i zaljubljenici u njih, sudeći po ovoj prvoj izložbi, Juraj je na pravome putu da jednoga dana stane uz bok likovnim velikanima.

Kako izgledaju Jurajevi radovi te kako je bilo na izložbi, pogledajte u galeriji.

 [print_gllr id=34275]