Home Izdvojeno MON AMI Vrhunska ponuda potvrđena još jednom od strane Michelinovog stručnog tima!

MON AMI Vrhunska ponuda potvrđena još jednom od strane Michelinovog stručnog tima!

Velikogorički Mon Ami jedan je od 78 hrvatskih restorana s tom oznakom, a do 2021. i jedini restoran u Zagrebačkoj županiji

PODIJELITE

Mon Ami nastavlja potvrđivati kvalitetu i oduševljavati specijalitetima koji izlaze iz njihove kuhinje! Četvrtu godinu za redom potvrđena im je Michelinova preporuka najpopularnijeg svjetskog kulinarskog vodiča koja se smatra najcjenjenijim rangiranjem restorana i kuhinja vrhunske kvalitete. Velikogorički Mon Ami jedan je od 78 hrvatskih restorana s tom oznakom, a do 2021. i jedini restoran u Zagrebačkoj županiji.

„Standardi su svakim danim sve viši, a mi se trudimo pratiti ih. Inzistira se na zdravim, svježim i domaćim namirnicama, kvaliteti pripreme i posluživanja, ali i na ambijentu prostora, načinu usluge i sveukupnom dojmu“, govori nam vlasnik restorana Bruno Ceronja, te dodaje kako je sve češća potreba i da kuhinja bude održiva, namirnice lokalne, iz domaćih OPG-ova, baš kao i meso, riba i ostala hrana koja se nudi i servira.

Foto: Jakob Goldstein

Uvijek svježa riba, domaće vino i maslinovo ulje

Mon Ami svoj je brend izgradio oko mediteranske kuhinje, a kombinacija je zdrave hrane i vrhunskog gastro doživljaja. Zazubice rastu od same pomisli na specijalitete među kojima se ističe crni rižoto od sipe po kojem su nadaleko prepoznatljivi, salata od jadranske hobotnice, dimljene dagnje s otoka Paga, zdravi i ukusni kvarnerski škampi ili pak razna jela od škampa i kozica. Uvijek dnevno svježa riba ulovljena u morima od Istre do Visa njihov je zaštitni znak i garancija kvalitete, a kulinarsku ponudu upotpunjuju i domaći specijaliteti koji su im osigurali plaketu „Okusi tradicije Zagrebačkog kraja“.

U ponudi su tako jela s turopoljskim tartufom; pljukanci ili istarski fuži, biftek s roštilja u umaku od tartufate i crnog tartufa, carpaccio od tune s tartufom. Proizvođači su i domaćeg, ekološkog maslinovog ulja koje je baza svih njihovih specijaliteta, a uz domaće vino tu vas čeka i vinska karta od 60 etiketa, posebice vina hrvatskih proizvođača.

U izgradnji grijana terasa

Mon Ami svakodnevno ulaže u kvalitetu ponude, te, osluškujući potrebe svojih gostiju i tržišta, ide ukorak s trendovima. Tako je u izgradnji i pripremi grijana terasa. Riječ je o 40 kvadrata vanjskog, ograđenog prostora s pet stolova koja može primiti 20-ak gostiju. Prostor je klimatiziran, a idealan je za intimnije proslave i manja druženja ili poslovne ručkove. Otvorenje se očekuje na proljeće.

Posjetite ih u Gastro tjednu ili Tjednu restorana i odaberite….

Dok čekamo otvorenje terase pozvat ćemo vas u ugodni ambijent restorana Mon Ami da probate jedan od već nabrojanih specijaliteta, a fine jelovnike pripremili su i za Gastro tjedan restorana u sklopu Gastro Turopolja koji će potrajati do 17.10., nakon čega se, od ponedjeljka, uključuju u nacionalnu manifestaciju Tjedan restorana. Na vama je da odaberete; Carpaccio od tune na rikoli s grana panadom ili šurlice s kozicama i tartufima, medaljoni od lungića u umaku od zelenog papra s njokima, Skradinska torta ili Torta od limuna…