Home Izdvojeno Mladi tamburaši oduševili publiku

Mladi tamburaši oduševili publiku

PODIJELITE

Najmlađi članovi KUD-a Stari grad Lukavec održali su svoj prvi samostalni koncert. Pred prepunim Društvenim domom mladi tamburaši pokazali su svoju vještinu sviranja u najboljem svjetlu, a njihove kolege iz dječje plesačke sekcije izvođenjem koreografije ‘Mi smo djeca vesela’ upotpunile su doživljaj večeri.

IMG_3224

– Uče brzo i dobri su, pokazuju volju i zanimanje i puno smo napravili u ove dvije godine. – istaknuo je voditelj škole Željko Grozaj.

Tijekom sat vremena koncerta mladi svirači proveli su prisutne kroz tradicionalne folklorne napjeve, a odsvirali su i ponešto ‘za svoju dušu’.

IMG_3240

– S malim tamburašima počeli smo raditi prije dvije godine. Školu tambure pokrenuli smo s našim sumještaninom, Željkom Grozajem, kojeg su djeca prihvatila i sa zadovoljstvom počela učiti prve trzaje i taktove na tamburi. Dvije godine kasnije, imamo dvije tamburaške skupine, s ukupno 21 djetetom. Izuzetno sam ponosan na njihov rad i siguran da budućnost našega KUD-a nije upitna. – izjavio je na kraju koncerta predsjednik Stjepan Šajnović.