Home Vijesti Mladi SDP-a akcijom obilježili Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Mladi SDP-a akcijom obilježili Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Informirali su mlade našeg grada o ovoj opasnoj bolesti

PODIJELITE

Forum mladih SDP-a Velike Gorice tradicionalnom je akcijom jučer obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Forumaši su mladima podijelili edukativne i informativne letke te prezervative. Cilj je bilo informiranje o problematici ove opasne i smrtonosne bolesti.

“Mlade treba upozoriti i osvijestiti o HIV virusu koji se najčešće prenosi nezaštićenim spolnim odnosom, ali i potaknuti na pravovremena testiranja kako bi se maksimalno zaštili te spriječili njezino širenje. Želja je nas forumaša potaknuti mlade da budu odgovorni prema sebi i svojem tijelu, jer o njemu isključivo odlučuju sami! Žao nam je što se i Savjet mladih Velike Gorice na čiji rad smo se nedavno osvrnuli nije proaktivno uključio u obilježavanje ovog dana kao dana svjesnosti odgovornog seksualnog ponašanja.”, navodi Anamaria Orečić, predsjednica Foruma mladih SDP-a Velika Gorica.

Mladima su se u podjeli edukativnog materijala pridružili Ivana Mlinar i Branimir Mikšić, predsjednica i tajnik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica.

Forum mladih Hrvatske obilježio je ovaj dan diljem Hrvatske.