Home Izdvojeno Mladi novinari, dramci i pisci osvojili Lidrano

Mladi novinari, dramci i pisci osvojili Lidrano

Smotra novinarskog, dramskog i literarnog stvaralaštva jučer je održana u dvorani Gorica Pučkog učilišta, a ovo su laureati....

PODIJELITE
Foto: Marija Kolb

Najkreativniji učenici velikogoričkih osnovnih škola okupili su se u utorak na gradskoj smotri Lidrano, kako bi predstavili svoje stvaralaštvo i kreacije u novinarstvu, dramskoj izvedbi ili pak literarnom stvaralaštvu. Naravno, nisu bili sami, imali su pomoć mentora i profesora koji su s njima radili, a iz publike su ih čak bodrili roditelji, prijatelji,bake i djedovi. Svi su bili odlični, odlučni i kreativni, no stručna su povjerenstva ipak morala odabrati koji će radovi “dalje”, odnosno koji će naš grad predstavljati na županijskoj smotri. Pa krenimo redom.

Evo tko su budući pisci i novinari

U kategoriji literarnih radova najbolje su birali književnici Božidar Prosenjak, Nada Mihoković Kumrić i Ankica Tomić, a evo koje su odabrali:

“U meni imaš prijatelja”, Luka Cundeković, OŠ Jurja Habdelića, mentorica: Kristina Lažeta.
“Čovjek u životu drugog čovjeka”, Stela Ribić Huzjak, OŠ Jurja Habdelića, mentorica: Ivana Babić “Životni vrtlog” ,Vita Peher, OŠ Ščitarjevo, mentorica: Martina Mlinarić
“Bad blue modrice”, Paula Pffeifer Rimac, OŠ Eugen Kvaternik, mentorica: Jasminka Tihi Stepanić
“Egipatski snovi”, Šimun Lučić, OŠ Novo Čiče, mentorica: Marina Zorić

Novinarsko povjerenstvo u sastavu Marko Vidalina, Andreja Bratić i Ivana Ćurić nagradili su intervju s Ladom Rojc, pod naslovom “Znala sam samo da volim nogomet”, autorice Ide Nuković iz OŠ Eugena Kumičića, pod mentorstvom Antonije Briševac.

“Problemi s kolačem” najbolje ostvarenje u dramskom stvaralaštvu

Povjerenstvo za dramsko scenski izraz, u sastavu: Marija Kolb, Mirel Huskić i Ana Katulić ,izdvojilo je tri ostvarenja u samostalnim i tri u skupnim izvedbama. Pojedinačno idu dalje:
Sara Azinović: Ja sam Malala”, OŠ Eugen Kvaternik, mentorica: Ivana Dubovečak
Borna Guzanić: “Kad pišeš o proljeću sedmi put”, OŠ Ščitarjevo, mentorica: Danijela Gašpar
Buga Berger: “Sestrica i ja”, OŠ Vukovina, mentorica: Suzana Vranić

U skupnim nastupima bila su tri prijavljena rada pa su se sva tri i plasirala dalje:

“Problemi s kolačem”, prema tekstu i u režiji mentora Marija Ožakovića koju su predstavili učenici OŠ Pokupsko, zatim “Na kuhači Greta”, mladi dvojac iz OŠ Eugena Kuničića pod mentorstvom Ljubice Skelin i “Uvijek Nada”, u izvedbi učenica OŠ Eugena Kvaternika pod mentorstvom Ivane Zec. Inače povjerenstvo je posebno pohvalilo predstavu učenika iz Pokupskog kao najbolje ostvarenje ovogodišnje smotre.

Sutra LiDraNo u srednjim školama

Spomenimo kako je sutra i gradski Lidrano za srednje škole. Kategorije su iste- novinarstvo, literarni rad i dramsko stvaralaštvo, a domaćin je Srednja strukovna škola Velika Gorica. Početak scenskih nastupa je u 10 sati.