Home Izdvojeno Mještani Selnice i Petine održali prosvjedni skup

Mještani Selnice i Petine održali prosvjedni skup

PODIJELITE
foto: Filip Margić

Kod novog raskrižja u Selnici i Petini, mještani tih dvaju naselja održali su jučer prosvjedni skup zbog nedostatka autobusnog stajališta, prekratkog intervala semafora u naselju te neprimjerenog ponašanja Uber vozača koji, kako kažu mještani, parkiraju gdje hoće i bacaju smeće gdje im se prohtije te uriniraju po javnim površinama.

Mještani ovih naselja nezadovoljni su što na državnoj cesti 430 te Županijskoj cesti 311540 kod izgradnje nije izgrađeno niti jedno autobusno stajalište iako u dužini od 2,8 km nema niti jednog stajališta kako bi mogli koristiti autobusnu liniju 290 koja iz Velike Gorice preko Zračne luke vodi do Kvaternikovog trga u Zagrebu, poručili su putem Facebooka.

Navode kako su kontaktirali Grad Veliku Goricu u nekoliko navrata, a oni su im pak rekli da navedeno stajalište nije napravljeno jer su Hrvatske autoceste zaboravile napraviti ugibalište. No mještane ljuti što pri Zračnoj luci također ne postoji ugibalište, a autobusno stajalište označeno je isključivo žutom bojom na površini same ceste. Razlog tome je što je taj dio ceste Županijski te može imati takvu oznaku, obrazložili su u Gradu.

– Obratili smo se i vlastima u Gradu Velikoj Gorici kojima smo 7. svibnja 2018. godine uručili dopis za ovu problematiku no odgovora do dana današnjeg nismo dobili iz tog razloga smo i organizirali peticiju koju nam je do sada potpisalo 314 mještana te organizirali mirni prosvjed, poduzet ćemo i druge radnje kako bismo ovaj problem što prije riješili – kažu mještani.Na prosvjednom skupu upozorili su i na kratki interval rada semafora na raskrižju te dodali da je zbog tog problema njihova mještanka imala automobilsku nesreću te da su Policijskoj postaji Velika Gorica uputili primjedbu na rad semafora.

– Policijska postaja Velike Gorice s Upravnim odjelom Grada Velike Gorice izvršili su očevid 4. travnja te ustanovili da vremenski interval semafora traje prekratko, no ništa se nije napravilo kako bi i ovaj problem bio riješen – ističu mještani i mole nadležne da poduzmu sve radnje kako bi se problemi u što kraćem roku riješili.

foto: Filip Margić