Home Izdvojeno Mješovita odbojka sve popularnija

Mješovita odbojka sve popularnija

Posebnost mješovite odbojke je u činjenici da su na terenu istovremeno i dečki i cure, pri čemu ekipa ne smije imati više od tri dečka u terenu.

PODIJELITE
foto: OK Gorica/Ilustracija

U subotu, 13. siječnja održan je mješoviti odbojkaški turnir u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici. Organizirali su ga Odbojkaški klub Gorica i Pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije. Bio je to nastavak uspješne suradnje iz svibnja prošle godine, kada su isti organizatori okupili mješovite odbojkaške ekipe na turniru nazvanom “Gorica kup 2017”.

Ovaj sve popularniji koncept igranja odbojke se već godinama primjenjuje u odigravanju susreta Katoličke lige, odbojkaške lige osnovnih škola te, u nazad par godina, i rekreativne mješovite odbojkaške lige, koja okuplja veliki broj ekipa. Posebnost mješovite odbojke je u činjenici da su na terenu istovremeno i dečki i cure, pri čemu ekipa ne smije imati više od tri dečka u terenu.

Devet ekipa, iz Velike Gorice i okolice, bilo je raspoređeno u dvije skupine. Nakon razigravanja po skupinama i odigrane završnice, kao najbolja ekipa turnira završila je ekipa “Sv. Petra” iz Zagreba, druga je bila ekipa “NBDM Alkar” iz Velike Gorice, a treće mjesto pripalo je ekipi “Voltaža” iz Zagreba.

foto: OK Gorica

– Mislim da kao klub možemo biti zadovoljni i ponosni na ovo okupljanje. Sve je zaista proteklo kako treba, zapravo i puno bolje nego smo se nadali. Ovaj put smo imali i više prijavljenih ekipa nego prošle godine, pa je to trebalo sve dobro organizirati, na čemu se zahvaljujem Renatu iz Pastorala na pomoći. Mi iz kluba smo se rasporedili u tri momčadi, juniori su nastupili s curama iz ostalih odbojkaških klubova iz Velike Gorice, bilo je par igrača iz Prve lige, došli su naši prijatelji iz Osnovne škole Velika Mlaka, cure koje igraju Katoličku ligu su se pojačale s nekoliko dečki i došle na turnir. Došle su dvije ekipe koje igraju mješovitu ligu. Sve u svemu, jako šaroliko društvo, i to nam je posebno drago, što smo uspjeli na jednom mjestu okupiti toliki broj ljubitelja odbojke i pokazati kako je odbojka inkluzivan sport u koji vrijedi ulagati – rekao je Dario Rukavina iz Odbojkaškog kluba Gorica.

Upiti za održavanje sljedećeg turnira već pristižu pa je Rukavina rekao da će učiniti sve da u što skorije vrijeme organiziraju još jedan ovakav turnir.

foto: OK Gorica

– Dobra suradnja s OK Goricom potvrđena je i ovaj put. Iako je rok bio kratak, uspjeli smo na turnir privući veći broj ekipa nego prošle godine. Interes ljudi za ovakvu vrstu natjecanja je zaista velik, i drago mi je da u Odbojkaškom klubu Gorica imamo partnera koji dijeli našu ljubav prema sportu, konkretno odbojci, i koji imaju volje i znanja za organiziranje ovakvog turnira. Htio bih zahvaliti svim sudionicima na dolasku, našim volonterima na predanom poslu, sucima na profesionalnosti te gradu Velikoj Gorici na gostoprimstvu. Vjerujem kako ćemo se uskoro ponovno družiti – rekao je Renato Novoselec u ime Pastorala.

Organizatori se zahvaljuju Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice na ustupljenoj dvorani, gospodinu Marku Barunoviću iz CB Alkar na pomoći u organizaciji turnira i svim sponzorima.