Home Tradicija Misnim slavljem vlč. Tomislav Krajačić oprostio se od vjernika iz Mraclina

Misnim slavljem vlč. Tomislav Krajačić oprostio se od vjernika iz Mraclina

PODIJELITE
Foto: Vlado Vinetić

Kako javljaju na portalu Mraclin.hr, sukladno dekretima kardinala Josipa Bozanića u Zagrebačkoj nadbiskupiji dogodile su se određene promjene čime je velečasni Tomislav Krajačić razriješen službe župnog vikara u župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini. Svoju će svećeničku službu nastaviti kao župnik župe Svetog Josipa i Gospe Lurdske u Barilovićkom Leskovcu i župe Svetog Vida u Ladvenjaku.

Slijedom tih kardinalovih odluka vikar u Mraclinu održao je svetu misu oproštaja i zahvale. U emotivnom pozdravnom obraćanju vjernicima, velečasni Tomislav se zahvalio na tome što se uvijek osjećao dobro primljen:

– Želim vam zahvaliti za ove lijepe četiri godine gdje sam se navikao na nešto i priraslo mi je srcu. Dom ne čini kuća već ljudi koji u njoj žive a ovdje u ovom mjestu sam se uvijek osjećao kao doma“ – rekao je između ostalog.

IMG_0239
Foto: Vlado Vinetić

U ime mještana, koji su se okupili u prirednji Katice Galeković, riječi podrške pred odlazak u novu sredinu i na župničku dužnost, pročitala je Marija Galeković.

Foto: Vlado VinetićNa kraju su velečasnom Tomislavu uručeni skromni darovi zahvalnosti. Velečasni Tomislav bit će danas na svečanom misnom slavlju u 11 sati koje će predvoditi vlč. Cujzek na nogometnom igralištu iza crkve. Misa će biti i u 18 sati.

Izvor: Mraclin.hr