Home Crna Kronika Miran tjedan za policiju, ali ne i za tri obitelji

Miran tjedan za policiju, ali ne i za tri obitelji

PODIJELITE

Iako je ovaj tjedan bio poprilično miran kada se radi o kaznenim djelima, policija je zaprimila dojave o nasilju. Zabilježena su tako tri nasilja u obitelji i to u tjednu u kojem smo obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Riječ je o prvim prijavama što je samo novi dokaz o povećanju nasilja u našem gradu.

Ovoj tjedan prijavljena su 23 događaja što je znatno manji broj prijava za razliku od prethodnih tjedana i mjeseci, naglasili su u goričkoj policiji. Od 23 događaja četiri su kaznena dijela, već spomenuta tri nasilja u obitelji i deset očevida prometnih nezgoda.

Kao što smo pisali, početkom tjedna dogodila se provala u obiteljsku kuću u ulici Hrvatske Bratske zajednice gdje je 76-ogodišnjakinji ukraden nakit i novac u vrijednosti od oko 10 000 kuna. Provaljeno je i u Teniski klub u Ulici kralja Stjepana Tomaševića gdje je provalnik krađom pića oštetio klub za oko 300 kuna. Vlasnika gospodarskog objekta u Starom Čiču je provalom i krađom akumulatora, cijevi i ostalog alata, počinitelj oštetio za oko 10 000 kuna.