Home Izdvojeno Ministrica Mrak-Taritaš posjetila Veliku Goricu

Ministrica Mrak-Taritaš posjetila Veliku Goricu

PODIJELITE

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak – Taritaš danas je posjetila ispostavu Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u Velikoj Gorici, u sklopu obilaska svih ispostava u Zagrebačkoj županiji. Kako kaže, za obilazak se odlučila kako bi vidjela kakva je situacija na terenu, odnosno saznala kako ispostave rade i koliko imaju zaposlenih.IMG_9564

Ministrica je iskoristila priliku da predstavi projekt ‘e-Dozvola’ koji bi trebao pojednostaviti i ubrzati podnošenje zahtjeva, te omogućiti građanima da jednostavnije prate tijek izdavanja građevinskih akata. Projekt bi u potpunosti treba zaživjeti do kraja 2017. godine.

– Projekt ‘e-Dozvola’ izrazito je važan za rad naših ispostava, a cilj nam je da stabiliziramo i ujednačimo način rada u svim našim uredima. Veliku korist od ovog projekta imati će i građani koji će vrlo jednostavno moći pratiti rješavanje svojih zahtjeva – naglasila je ministrica.

VELIKA GORICA U PROSJEKU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Na području Velike Gorice do sada je pravomoćno riješeno 35 posto zahtjeva za legalizaciju, što je smješta u županijski prosjek, ali stvarni broj riješenih zahtjeva znatno je veći.

– Od 12 500 predanih zahtjeva za legalizaciju, Agencija za legalizaciju preuzela je njih 800, a od preostalih 11 700 predmeta do 30. lipnja uspjeli smo riješiti polovicu, od čega je 35 posto pravomoćno – rekla je pročelnica Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja Grada Velike Gorice Zdenka Cvahte.

Na području Zagrebačke županije, od 46 tisuća predanih zahtjeva, do sada je pravomoćno riješeno njih 35 posto, što je svega 3 posto niže od državnog prosjeka.

– Mi smo stvorili dobre preduvjete za rad ispostava,tako što smo im nabavili im nabavili potrebna računala, automobile i ostala materijalna sredstva, a sve kako bi im olakšali da što brže riješe preostale zahtjeve. Izrazito nam je drago što ministrica dolazi direktno u bazu, kod svakog referenta, a to je veliki poticaj nama i ljudima koji rade ovaj posao – izjavio je zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević.