Home Izdvojeno Mel Camino: Rock’n’roll Sizifi dokotrljali do petog studijskog albuma

Mel Camino: Rock’n’roll Sizifi dokotrljali do petog studijskog albuma

PODIJELITE

Nakon četiri izdvojena singla, velikogorička indie-rock skupina Mel Camino predstavlja svoj peti po redu studijski album. Rock’n’roll Sizifi, kako će se sami opisati, objavili su album naslovljen “Hrčkov krug”, nastao u suradnji s čak tri cijenjena domaća producentska imena. S novim albumom stiže i najava koncertne promocije, koja će se održati 11. studenog u Velikoj Gorici.

“Optimistična” Lyric Video

“Ovo je naše novo dobrovoljno i veselo financijsko samoubojstvo” iskreno će otkriti frontmen benda Zlatko Majsec, ujedno i autor svih stihova pjesama. “Sasvim drsko i sizifovski guramo taj svoj muzički kamen. Nije da bismo imali nešto protiv da taj prokleti kamen konačno prebacimo preko, ali nekako smo prije svega zahvalni nad činjenicom da o tome možemo sanjariti tijekom upiranja teškim putem uzbrdo”, slikovito ističe Majsec.

Uz čitav bend, u radu na albumu sudjelovala su tri domaća producenta

Zaljubljenost u proces stvaranja je upravo ono što je ove Sizife najviše motiviralo da dođu do svog petog albuma, a svoj doprinos tom putovanju uz Zlatka Majseca dali su i svi članovi benda – bubnjar Zoran Smoljanović, gitaristi Viktor Grabar i Tomislav Tonković te basist Vid Križanić.

Također, bend je u kreiranju albuma surađivao s tri domaća producenta – najveći dio albuma nosi producentski potpis Antonina Šimića iz Greenwood Studija, dok su po dvije pjesme producirali Hrvoje Prskalo i Mark Mrakovčić. Za vizualni identitet izdanja, što uključuje i naslovnicu koja nalikuje omnibus mini stripu, zaslužna je Katarina Matković.

Album donosi ukupno devet pjesama, a već pri prvom slušanju, bit će jasno da se “Hrčkov krug” zvukovno udaljio od svojih prethodnika: “Zamorno je, jalovo i sterilno uvijek ostajati isti. Htjeli smo isključivo snimiti ono što se nama u ovom periodu naših postojanja sviđa, što nam godi uhu i mozgu, u što katkad jako vjerujemo, a katkad i jako sumnjamo – jer sve je to dio procesa”, ističu iz benda.

Objavu albuma prate čak dva singla

Povodom objave novog izdanja, Mel Camino s albuma predstavljaju čak dva nova singla s pratećim Lyric videima – “Optimistična” i naslovna “Hrčkov krug”, koje Majsec opisuje riječima: “Radi se o klasičnoj Dr Jekyll and Mr Hyde kombinaciji i u muzičkom i u tekstovnom smislu – dakle za svakog ponešto. “Hrčkov krug” kao jedna elektronska stvar koja govori o čovjeku uhvaćenom u žrvanj beznađa, depresije i posla što mu nije mio, a kojeg radi da zaradi za život kakvog nije htio… “Optimistična” kao vedra rokenrol pjesma zamišljena kao unutarnji odgovor na sve moguće crne scenarije svijeta po principu – svi već znaju da ništa ne štima, al’ se uvijek može naći neki vrag da lakše izdržiš taj dan i utoneš u ljepši san…”

“Hrčkov krug” Lyric Video

Uz objavu novog albuma, bend najavljuje i njegovu koncertu promociju – već ovog petka, 11. studenog, čitav album predstavit će uživo, nastupom u caffe baru Dobardan u Velikoj Gorici, a ulaz je slobodan.

“Bilo je ovo još jedno putovanje prepuno ispunjujućeg, katarzičnog iskustva, ali i puno stresa i međusobnih odnosa na rubu pucanja jer nije baš da se uvijek i oko svega u studiju i na probama slažemo. Hvala mojim Zoranu, Viktoru, Tomislavu i Vidu što su, uz mene, bili dovoljno velike budale da se opet otisnu na ovo putovanje” zaključuje Zlatko Majsec, i (ne)sebično prepušta album javnosti.

Album “Hrčkov krug” je od 4. studenog 2022. godine dostupan u CD obliku i na svim digitalnim glazbenim platformama, u izdanju diskografske kuće Croatia Records: