Home Izdvojeno Međunarodna izložba pasa za vikend na Ključić brdu

Međunarodna izložba pasa za vikend na Ključić brdu

PODIJELITE

Na Međunarodnu izložbu pasa CAC Velika Gorica u subotu, 14. lipnja, dolazi 350 pasa iz Hrvatske i 10-ak europskih zemalja. Lajavci će se pokazivati na otvorenom, na izletištu Ključić brdo.

Suci iz Italije, Češke, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske ocjenjivat će najbolje primjerke po pasminama, ali i najljepše pse na cijeloj izložbi. Najbolji unutar svake od 120 pasmina biraju se od 9,30 sati, dok će natjecanje za najboljeg na izložbi početi u 14 sati.

izlozbapasa

– Prije šest godina smo imali prvu izložbu, a pokrenuli smo je jer sa goričkog područja dolazi puno uspješnih kinologa i jedna takva sredina zaslužuje ovakvu manifestaciju, a želja nam je i pobuditi interes šire javnosti za pse i kinologiju – kaže Robert Stepančić, glavni organizator i voditelj izložbe.

IZLET NA KLJUČIĆ BRDO

Velika Gorica je zahvaljujući ovoj izložbi postala važna destinacija hrvatskih i inozemnih ljubitelja i uzgajivača pasa. Ovo je četvrta takva izložba u Gorici, a održavaju se svake dvije godine.

– Psi koje će pobijediti u svojim razredima dobivaju titulu kojom se kandidiraju za prvaka Hrvatske, što znači da moraju pobjeđivati na još izložbi u Hrvatskoj da bi bili prvaci. Uz izložbu, organizirana je i gastro ponuda na dva šanka tako da ljudi mogu doći i na cjelodnevni izlet – rekao je Robert Stepančić.

Organizator je kinološko društvo Velika Gorica, ulaz je slobodan, a može se dovesti i svog malog ili velikog dlakavog ljubimca.

izlozba