Home Izdvojeno Na Matičinom četvrtku predstavit će se Dječji pjevački zbor “Zlatni cifreki”

Na Matičinom četvrtku predstavit će se Dječji pjevački zbor “Zlatni cifreki”

U ožujku prošle godine zbor je osnovao Ansambl "Zlatne godine", a iza sebe već imaju brojne nastupe i nekoliko nagrada.

PODIJELITE

Na 196. Matičinom četvrtku koji se sutra od 19 sati održava u Muzeju Turopolja predstavit će se Dječji pjevački zbor “Zlatni cifreki”, a potporu će im pružiti Ansambl “Zlatne godine” koji je u ožujku prošle godine i osnovao ovaj dječji zbor. Zbor vode dirigentice Ana Bukvić i Melita Lisjak.

– Zbor se bavi učenjem glazbenih i pjevačkih vještina, koreografijama za nastupanje i scenskim elementima nastupa. Uz klasičnu glazbenu umjetnost njeguje se i glazbena tradicijska kultura. Namjera je stvaranje kvalitetnog dječjeg zbora Velike Gorice kojim bi naš grad i kraj postali dodatno prepoznatljivi na glazbeno-scenskom atlasu. Nakon samo mjesec dana proba, Zlatni cifreki nastupili su na međunarodnom natjecanju dječjih zborova “Vallis Aurea Cantat” u Požegi i osvojili izvrsnu brončanu nagradu – poručuju iz Ogranka Matice Hrvatske Velika Gorica.

Prošle godine Cifreki su sudjelovali na Jurjevskim svečanostima u parku dr. Franje Tuđmana, Susretu pjevačkih zborova grada Velike Gorice, Festivalu folklora Turopolje, u Muzeju Turopolja na predstavljanju Turopoljske čitanke te sudjelovali na četiri božićna koncerta: u Kurilovcu, Kučama, koncertu “Božić u Gorici” te na trgu Stjepana Radića na samu Staru godinu i to “na minus onoliko”.

Ove godine su na Valis Aurea Cantatu u Požegi ponovno osvojili broncu. Na jurjevskim svečanostima Cifreki su sudjelovali s pjevačkim igrokazom “Hrabri jura i Tur” prema slikovnici članice Cifreka – Marte Nidogon. Nakon ljetne pauze Cifreki kreću s “VOX-om” – Natjecanjem u pjevanju i govorenju koje je ove godine prvi puta održano u listopadu u Velikoj Gorici osvojivši srebrne nagrade u kategorijama pjevanja i recitiranja. U studenom su, uz zborove iz Pokupskog, Samobora, Kuča, Jastrebarskog, Sesvetskog Kraljevca i Velike Gorice, sudjelovali na Natjecanju dječjih zborova Zagrebačke županije koje je održano u Velikoj Gorici.