Home Kultura Marta Nigdon tek je četvrti razred, a već objavljuje svoju drugu slikovnicu

Marta Nigdon tek je četvrti razred, a već objavljuje svoju drugu slikovnicu

PODIJELITE

Kao što smo već pisali, Biblioteka Albatros Pouvg nedavno je objavila prvu knjigu jedanaestogodišnje Marte Nidogon, učenice 4. razreda Osnovne škole Jurja Habdelića. Marta niže uspjehe, pa je tako sada osvojila prvu nagradu na natječaju ‘Moja prva knjiga’ za slikovnicu ‘Hrabri Jura i tur’, što uključuje objavljivanje slikovnice.

gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (4)

‘Moja prva knjiga’ je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova. Kako navode na svojim stranicama, kvalitetnim i posebnim radovima i ove je godine postavljen vrlo težak zadatak pred članice žirija, književnice Silviju Šesto i Sanju Pilić. Za organizaciju je zaslužna Udruga KAlibra iz Karlovca namijenjena za promicanje kulture čitanja, kojoj je cilj stvoriti novi naraštaj mladih čitatelja i kreativnih stvaratelja.

Završna svečanost natječaja ‘Moja prva knjiga’ za 2016. godinu održat će se u četvrtak 29. rujna u Domu hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu.

Sve prijavljene i nagrađene radove možete pogledati OVDJE.